UFC Fight Night 118

Det blir kampsportaction på flere fronter denne helgen. I Polen forsøker folkehelten Donald Cerrone å slå tilbake etter to strake tap, mens Gegard Mousasi debuterer i Bellator etter fem strake seiere i UFC.

UFC Fight Night 118

For andre gang i historien reiser UFC-sirkuset til Polen. Et land hvor MMA-interessen har eksplodert etter at Joanna Jedrzejczyk gjorde kvinnenes stråvektsdivisjon til sin egen. I utgangspunktet skulle nok polakkene ønske at de fikk se nasjonalheltinnen kjempe på hjemmebane, men med hennes nåværende stjernestatus ønsker nok organisasjonen å promotere henne videre med kamper i USA. Hun møter for øvrig unge Rose Namajunas til tittelkamp under UFC 217 i starten av november.

Som et plaster på såret har stevnet i Gdansk fått kronprinsessen Karolina Kowalkiewicz. I kveldens nest siste kamp går hun mot debutant Jodie Esquibel. Den lille mexicaneren har tidligere konkurrert i Invictas atomvektdivisjon (105 lbs), men har gått sine siste to kamper i stråvekt (115 lbs). Totalt er hun 4-2 i Invicta, så det er ingen superstjerne Karolina skal opp mot her. Polakken kommer riktignok fra to strake tap mot topp motstand, men her skal både størrelsesforskjellen og rutinen kunne gi en komfortabel hjemmeseier.

Kveldens hovedkamp går mellom den hyperpopulære Donald «Cowboy» Cerrone og den unge scouseren Darren Till. Cerrone var virkelig på vei mot noe stort etter sin overgang til weltervekt, men ble først brutalt stoppet av Jorge Masvidal før han tapte en krig på poeng mot Robbie Lawler i juli. Skal cowboyen ha håp om et tittelbelte i den ekstremt kompetitive vektklassen er han nødt til å slå den foreløpig umeritterte 24-åringen fra Liverpool.

Till er muligens uten store meritter, men han er like fullt ubeseiret i løpet av sine 16 proffkamper, hvorav de siste fire har vært i UFC. Han debuterte med en knockout på Wendell de Oliveira før han måtte ta til takke med uavgjort mot den tøffe dansken Nicolas Dalby. Hans to siste kamper har gitt seier på poeng, men han er fremdeles godt utenfor topp 15 i divisjonen. Jeg forventer et fyrverkeri av en kamp, der «Cowboy» Cerrone høyst sannsynlig ender opp som vinner.

Bellator 185

I løpet av det siste året har Bellator virkelig åpnet pengesekken for å utfordre UFC om hegemoniet innen kampsportverdenen. Den iranskfødte nederlenderen Gegard Mousasi var på full fart mot en tittelkamp i mellomvekt i UFC når han plutselig signerte med konkurrenten denne sommeren.

Kun et uheldig øyeblikk mot spektakulære Uriah Hall i september 2015 står i veien for en perfekt kamprekke for Mousasi de siste tre årene. Med unntak av den leie knockouten står han med syv strake seiere mot topp motstand, og var etter seieren mot Chris Weidman kun en seier eller to fra en tittelkamp og store pengepremier. Overraskelsen var derfor stor når han nektet å undertegne ny kontrakt, men heller ønsket å søke lykken hos Bellator.

I debuten møter han Alexander Shlemenko, men de fleste ser på den 33 år gamle russeren som lite annet enn en formalitet på veien mot noe større. Shlemenko er riktignok førsterangert, men er en soleklar underdog mot Mousasi, som allerede har sett seg ut fortsettelsen.

– Jeg må slå Shlemenko først, deretter tar jeg tittelkampen i mellomvekt. Så kunne jeg tenkt meg å møte Rory McDonald (weltervekt) før jeg går opp til lett tungvekt, fortalte han til MMA Junkie denne uka.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR