UFC Fight Night 119

Brasilianerne var kledd til fest under helgens UFC-stevne, men det endte med to sørgelige opptredener for deres hjemmehelter. Heller ikke vi nordmenn kunne reise hjem med hevet hode.

Kortvarig hovedkamp

Den aller største attraksjonen i São Paulo var uten tvil comebacket til Lyoto «The Dragon» Machida. Den brasilianske folkehelten har nettopp blitt kampklar etter en 18 måneders dopingutestengelse og det kampsportgale hjemmepublikum hadde håp om å få se karateutøveren i godt, gammelt slag.

På motsatt side stod imidlertid det amerikanske beistet Derek Brunson. Han hadde slått tilbake fra det urettferdige tapet mot Anderson Silva med å maltraktere Dan Kelly i løpet av ett minutt i sommer. Brunson har kun tapt mot det absolutt ypperste av hva vektklassen har å by på, og var i så måte en knapp favoritt hos bookmakere verden over.

Det var hjemmehåpet som traff først, men der tidligere motstandere har trukket seg tilbake valgte Brunson å gå på med fornyet kraft. På et perfekt kontringsslag sendte han Machida i bakken før han avsluttet det hele med en rekke knallharde slag til hodet. Før kampens dommer kunne bryte inn var «Dragen» slått aldeles bevisstløs og det brasilianske publikum blitt stille som i graven. Brunson benyttet anledningen til å kalle ut den tidligere mesteren Luke Rockhold til kamp, noe som tyder på at han har klare tittelambisjoner for 2018.

Blodig batalje

I nattens nest siste kamp var et annet brasiliansk ikon i aksjon. BJJ-spesialisten Demian Maia møtte den frittalende Colby Covington i weltervekt. Maia fikk mye kritikk for sine manglende slag i hans nylige tittelkamp mot Tyron Woodley, men nattens første runde var av et helt annet kaliber. I løpet av de første fem minuttene forsøkte han seg knapt på en eneste nedtaking, men oppnådde tidvis stor suksess med en treffsikker venstrehook som gjorde stor skade rundt Covingtons høyre øye.

I kampens to siste runder ble det imidlertid tydelig at Maia hadde mindre krefter på lager enn motstanderen. Bevegelsene ble langsommere og reaksjonene var ikke lenger de samme. Etter hvert kom de desperate nedtakingsforsøkene vi så i Woodley-kampen og treffene ble færre og færre. På samme tid fikk amerikanske Covington mer tro på egne ferdigheter og dominerte mer eller mindre Maia i alle aspekter av kampen. Overtaket ble større og større ettersom minuttene gikk og mot slutten av oppgjøret lå brasilianeren rett og slett hjelpesløs i sitt eget blod.

To strake tap har nå sendt Demian Maia langt unna mesterbeltet, mens Covingtons fem strake seiere har sendt ham som en rakett oppover rankinglistene. Nå er han kun én seier mot en topp motstander fra å kunne kjempe om tittelen i weltervekt.

Norsk nedtur

Jack «The Joker» Hermansson var ute etter å revansjere sitt tap mot Cezar Ferreira på samme sted for et knapt år siden, men kraftfulle Thiago Santos skulle vise seg å bli en for tøff nøtt for Frontline-utøveren.

Begge utøverne ønsket å ta kontrollen over oktagonet med gode bevegelsesmønstre og offensive kampstil. Utover i runden ble det tydelig at Santos hadde mer kraft i både slagserier og spark enn vår egen Hermansson. Han forsøkte seg med noen nedtakinger uten å oppnå særlig suksess. Det virket likevel som om nordmannen begynte å få overtaket når vi nærmet oss slutten av første runde.

Med kun ti sekunder igjen av runden utnyttet imidlertid Santos ett millisekunds uoppmerksomhet fra Jacks side og fikk inn en knallhard slagserie. Hermansson rygget rystet bakover, men mistet balansen mot buret slik at Santos kunne fullføre verket. Med 4:59 på klokka ble kampen helt korrekt stoppet av mannen i svart.

Dermed er Hermansson 3-2 i UFC, noe som sender han et godt stykke ned i den tykke mellomvektsmølja. Det er tykt med sterke utøvere i divisjonen, så han må nok belage seg på å få et par seiere i Europa før han igjen kan utfordre noen fra topp 15.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR