UFC Fight Night 118

Det var action på flere fronter i MMA-verdenen denne helgen, men øyeblikket alle kommer til å huske er når Donald «Cowboy» Cerrone ble knocket ut av urangerte Darren Till

UFC-stevnet i polske Gdansk hadde ikke de aller største navnene på tapetet, med unntak av den amerikanske superstjernen Cerrone. Overraskelsen var derfor stor hos mange når det var nettopp cowboyen fra Ohio som skulle gå på den aller største smellen.

En av grunnene til Cerrones umåtelige popularitet er det faktum at han sjelden takker nei til en kamp. Det betyr ikke all verden om motstanderen er av de presumptivt beste i vektklassen eller om det er en ung jypling uten meritter som venter i motsatt ende av oktagonet. Denne gang var det altså den urangerte 24-åringen Darren Till som skulle bli hans bane.

Allerede fra første trefning var gutten fra Liverpool den førende kraften. Cerrone virket både treg og upresis, i motsetning til Till som fikk inn flere klokkeklare treffere allerede i løpet av kampens første minutt. Med under seksti sekunder igjen av første runde fikk briten inn en rask høyre-venstre-kombinasjon som regelrett knuste superstjernens nese. Derfra og inn var det kun snakk om sekunder før kampens dommer Mark Goddard stoppet brutaliseringen og kåret Till til vinner via teknisk knockout.

På samme stevne var det en rekke polske hjemmefavoritter som også fikk vist seg frem. Marcin Held, Oskar Piechota og Jan Blachowicz vant alle relativt enkle seiere før selveste kronprinsessen av polsk MMA, Karolina Kowalkiewicz, gikk til krig mot UFC-debutant Jodie Esquibel. Den tredjerangerte polske kvinnen slurvet heller ikke i arbeidet og tok en meget komfortabel poengseier. En viktig triumf på veien tilbake fra to strake tap.

Under fredagens stevne i Bellator var det knyttet størst forhåpning til Gegard Mousasis debut i organisasjonens mellomvektsdivisjon. Den 32 år gamle nederlenderen har gått fra triumf til triumf i UFC, men valgte i sommer å bytte beite for å jakte på mestertitler i Bellator istedenfor. Debutkampen mot den tidligere mesteren Alexander Shlemenko var med stor sannsynlighet en ren titteleliminator der vinneren får gå kamp mot den brasilianske tittelholderen Rafael Carvalho.

Mousasi var på forhånd en solid oddsfavoritt, men det var russeren som oppnådde størst suksess tidlig. Med et enormt overhåndsslag rystet han Mousasi i første runde. Slaget traff nederlenderen rett over øyet, med det resultat at debutanten måtte kjempe resten av oppgjøret med ett øye lukket. I mangel på dybdesyn endret Mousasi strategien og fokuserte mer på nedtakinger og bryteferdigheter i kampens to siste runder. Til slutt skulle det vise seg å være tilstrekkelig til å ta en knepen poengseier, selv om mange utenforstående var sterkt uenige i dommernes dom. Nå venter sannsynligvis en tittelmulighet tidlig i 2018.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR