UFC 242

Khabib Nurmagomedov reiser ikke alene til Abu Dhabi lørdag. Vi har tatt en titt på resten av hovedkortet, der flere av hans nærmeste venner skal i aksjon.

TV-eksperten møter rundspark-kongen

Den nest siste kampen på hovedkortet av UFC 242 går mellom Paul Felder (#10) og Edson Barboza (#7). Felder, med det patriotiske kallenavnet «den irske dragen» er et herlig motstykke til Nurmagomedov og hans partnere under dette stevnet. Til tross for sin suksess som ekspertkommentator har han også vunnet fire av sine fem siste kamper inne i oktagonet. Sist mot James Vick i februar.

Edson Barboza ble en legende etter sin sensasjonelle rundspark-knockout av Terry Etim tilbake i 2012. Siden den gang har det gått litt opp og ned for den 7.rangerte lettvekteren. Den siste perioden har vært tyngre for brasilianeren, som har tapt tre av sine fire siste kamper. Riktignok mot sterke motstandere i Khabib Nurmagomedov, Kevin Lee og Justin Gaethje.

Det er vanskelig å spå utfallet av en slik kamp. Det eneste som garanteres er en real sparkefest.

Khabib-kopi på vei oppover

Islam Makhachev (#15) har satt sammen en seiersrekke på fem kamper og kjempet seg inn på rankinglistene. Med sin sambo-bakgrunn kan han minne mye om Khabib både i utseende og kampstil. Denne gang møter dagestaneren den brasilianske jiujitsu-spesialisten Davi Ramos, som på sin side har fire kamper uten tap.

En viktig kamp for å posisjonere seg i lettvektsdivisjonen, der Makhachev på forhånd ser ut som den sterkeste utøveren av de to.

Avgjørende oppgjør i tungvektstittelbildet

I tungvekt skal meritterte Curtis Blaydes (#4) opp mot nok en russer i Shamil Abdurakhimov (#9). Førstnevnte har på ni kamper i UFC kun blitt beseiret av den slagkraftige muskelbunten Francis Ngannou. En ny seier vil sende den amerikanske 28-åringen rett inn i tittelbildet i divisjonen, der mange av utfordrerne allerede har møtt hverandre fra før av.

Abdurakhimov er på sin side en ekte veteran som høyst sannsynlig har sin siste mulighet for å gå for en tittel. 38-åringen står med tre strake seiere og må sette sammen et par triumfer til før han kan lukte på beltet. Det er likevel ingen tvil om at det er Blaydes som er storfavoritt i denne.

Vekttrøbbel og dopingdom

Den første kampen på hovedkortet går i lettvekt mellom den nylig dopingutestengte Mairbek Taksumov og brasilianske Carlos Diego Ferrera.

Etter hans forrige kamp fant antidopingbyrået spor av det anabole stoffet stanozolol i urinen til Taksumov. USADA kom frem til at dette skyldtes russerens kosttilskudd, og han slapp dermed unna med seks måneders utestengelse.

Hans brasilianske motstander har på sin side slitt med å komme seg ned til lettvektsgrensa til innveiingene den siste tiden. I kampen mot Rustam Khabilov i februar kom han seg aldri ned til 155 lbs og måtte gi fra seg 20 prosent av kamppengene. Før Ferreras planlagte kamp mot Francisco Trinaldo i mai gikk det så langt at kampen måtte avlyses av medisinske årsaker relatert til vektkuttet.

Kamper på underkortet:

Joanne Calderwood – Andrea Lee

Zubaira Tukhugov – Lerone Murphy

Liana Jojua – Sarah Moras

Ottman Azaitar – Teemu Packalén

Belal Muhammad – Takashi Sato

Nordine Taleb – Muslim Salikhov

Omari Akhmedov – Zak Cummings

Don Madge – Fares Ziam

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR