UFC

Elias Theodorou innvilges tillatelse til å benytte medisinsk cannabis…

Den greskættede mellomvekteren Elias Theodorou er med sin velfriserte manke et velkjent ansikt i MMA-sirkuset. Nå blir «The Spartan» den første profesjonelle MMA-utøveren som får en terapeutisk brukstillatelse for cannabis. Det ble kjent etter en pressemelding fra Paradigm Sports Management tirsdag kveld.

Søkte også under UFC-perioden

Theodorou fikk ikke fornyet sin kontrakt med Ultimate Fighting Championship etter tapet mot Derek Brunson i mai i fjor. Dette til tross for at han stod med åtte seiere på elleve kamper i organisasjonen. For tiden konkurrerer han i Prospect Fighting Championship, der han vant sin første kamp på knockout mot Hernani Perpetuo i desember.

Theodorou søkte også om medisinsk fritak til cannabisbruk også under UFC-perioden, men han ble nektet av det amerikanske antidopingbyrået. USADA har et tett samarbeid med UFC og var ikke rede for å tillate den type behandling på det tidspunktet. De var imidlertid positive til å utforske området videre.

Denne gangen har canadierens søknad gått til BC Athletic Commision, hvor den følgelig har blitt godkjent.

– Utøveren innvilges tillatelse til å fortsette bruken av medisinsk cannabis i samråd med hans lege. Han skal ikke straffes om han overskrider grensenivået for testing i forbindelse med konkurranse, sier pressemeldingen.

Vil kjempe for utøvernes rettigheter

31 år gamle Theodorou uttaler selv at han er takknemlig både på egne og andres vegne, og at han ser på dette som et steg i riktig retning for utøvernes rett til å velge behandlingsmetode i samråd med medisinske eksperter.

– Jeg er takknemlig, både som pasient og utøver for at jeg får et slik medisinsk fritak av BC Athletic Commision. Jeg er glad for at de anerkjenner mine fundamentale rettigheter som canadisk borger til å medisineres slik legen min har anbefalt. Jeg vil fortsette å kjempe mot det negative stigmaet medisinsk cannabis opplever, ikke bare for min egen del, men for alle utøvere, sier Theodorou selv i en uttalelse.

Det er foreløpig ikke kjent hvem Theodorou skal møte i sin neste kamp.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR