Emil Meek

Vil comebacket bli en suksess? Vi titter nærmere på Emil Meeks oppgjør mot Jake Matthews…

Emil Meeks UFC-karriere har i beste fall vært en berg- og dalbane. Etter å ha blitt signert med en voldsom hype som følge av knockoutseieren over beistet Rousimar Palhares, har nordmannen møtt på stadige utfordringer både i form av skader og skuffende resultater.

Etter debutseieren mot Jordan Mein i desember 2016 har det blitt to tap og lange avbrekk for Meek. 14 måneder etter sin første kamp i organisasjonen ble han fullstendig utklasset av en Kamaru Usman som selv mente han var redusert. Et halvt år senere kom det et meget tungt tap mot mindre meritterte Bartosz Fabinski.

Nå har det gått 19 nye måneder og Meek er klar til kamp mot den lovende Jake Matthews.

Ung veteran

Til tross for sine knappe 25 år er Matthews som en veteran å regne. Han debuterte i UFC helt tilbake i 2014, bare 19 år gammel. Siden den gang har han opptrådd hele tolv ganger i oktagonet, hvorav åtte kamper har endt med seier.

Australieren har tapt sine to mest prestisjetunge kamper mot James Vick og Kevin Lee, og har til tross for gode seiersrekker aldri helt kommet seg inn blant de høyest aktede weltervekterne. Hans foreløpige høydepunkt er seieren mot Li Jingliang under UFC 221 hjemme i Perth, der han også fikk med seg en bonus for ‘Fight of the Night’.

Matthews sin fremste styrke er hans jiu-jitsu. Han forsøker til stadighet å ta motstanderne ned til bakken og har vunnet halvparten av seierne sine på ‘submission’. Se ikke bort fra at dette blir strategien også mot Emil.

Har Maynard funnet løsningen

For Emils del har hans to siste kamper i UFC vært frustrerende affærer. Han har hele tiden vist prov på at han er god stående, men han har blitt veldig avslørt på bryteferdigheter mot både Kamaru Usman og Fabinski.

Meek hevder selv at han er en god bryter, men under treningscampen i Las Vegas har han virkelig lagt et ytterligere fokus på dette. Han har samarbeidet tett med den tidligere UFC-utøveren Gray Maynard som selv var en meget habil bryter på college.

– De to siste matchene i UFC tapte jeg mot brytere, etter denne oppkjøringen skjer det ikke igjen, uttalte Meek til VG tidligere denne uken.

På forhånd er det liten tvil om at bookmakerne forventer at Meek møter overmakten natt til søndag. Betsafe gir 1,47 i odds på favorittseier til Matthews, mens norsk triumf utbetaler 2,75 ganger pengene.

Kort fortalt tyder det meste på at om Meek har forbedret nedtakningsforsvaret nok til å stå imot Matthews så har han en god sjanse på seier. Om han blir overkjørt av en bryter for tredje gang på rad er det nok fort takk og farvel til UFC-karrieren.

Emil Weber Meek og Jake Matthews går i oktagonet ca kl 00.30 natt til søndag.

DEL

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR