Jack Hermansson
Jack Hermansson. Bilde: Betsafe.

Ny storkamp på trappene for den norsk-svenske mellomvekteren…

Etter fire strake seiere i UFC gikk Jack «The Joker» Hermansson på et brutalt tap mot Jared Cannonier i september i fjor. Tidlig i 2.runde måtte han ta telling etter en sterk slagserie fra motstanderen og dommeren stoppet kampen. Nå ser det ut til at Frontline-utøveren får muligheten til å skaffe seg en ny skalp i nærmeste fremtid.

Hovedkampen under UFC Oklahoma

Oppgjøret mellom Jack og Chris Weidman er fremdeles ikke bekreftet fra offisielt hold, men nettstedet MMA Junkie hevder å ha gode kilder på at dette er en realitet.

Kampen skal etter ryktene å dømme være tiltenkt en posisjon som hovedkamp under kortet UFC Oklahoma som skal gå av stabelen lørdag 2.mai. Dette er tredje gang organisasjonen arrangerer stevne i Oklahoma. Det ble også holdt stevne her i 2009, da Nate Diaz og Melvin Guillard gikk hovedkampen, samt i 2017 da Kevin Lee og Michael Chiesa var det store trekkplasteret.

I tillegg til hovedkampen i mellomvekt har det blitt lansert to kvinnekamper til stevnet. Blant annet skal Claudia Gadelha, brasilianeren som vant den aller første kampen i kvinnenes stråvektsdivisjon i aksjon.

Tilbake i mellomvekt

35 år gamle Weidman var en gang i tiden kongen av det som da ble sett på som den sterkeste vektklassen i UFC. Legendestatusen oppnådde han allerede i 2013 da han beseiret den «uslåelige» Anderson Silva to ganger i løpet av samme år. Først med en legendarisk knockout og deretter ved det ulykksalige beinbruddet i returkampen.

Weidman beholdt tittelbeltet i to år før han måtte gi det fra seg til Luke Rockhold under UFC 194. Siden den gang har mye gått på tverke for den tidligere bryteren. Etter fire tap på fem kamper, vel og merke mot sterk motstand, gjorde han et desperat forsøk på å gå opp en divisjon for å sette fart på karrieren. I oktober 2019 stod Dominick Reyes på motsatt side av oktagonet og kampen endte på verst tenkelig vis for Weidman. Knockout tidlig i første runde.

Nå går han altså tilbake igjen ned til mellomvekt og gjør et siste forsøk på å klatre tilbake mot toppen i den stjernespekkede divisjonen.

Ved første øyekast virker dette som et godt valg for Jack Hermansson. Han står ovenfor en meget merittert motstander som muligens kan være et godt stykke over toppen av karrieren. Samtidig er det liten tvil om at han må respektere amerikanerens ubestridte bryteferdigheter. Vi kommer tilbake med mer når kampen blir offisielt bekreftet.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR