UFC

Jack «The Joker» Hermansson triumferte under sin debut under UFC Hamburg i starten av september. Nå er både motstander og arena spikret for hans andre opptreden i oktagonet.

Til tross for sitt svenske pass har nordmenn for lengst trykket Jack Hermansson til sitt bryst. Etter å ha vært bosatt i Oslo i sju år sier middelvektkjemperen selv at han føler seg like norsk som svensk, og etter å ha vandret inn til UFC Hamburg med både norsk og svensk flagg har vi her hjemme allerede akseptert han som et fullverdig medlem av kongeriket Norge.

Etter en noe treg start ble briten Scott Askham feid av matten i de to siste rundene og fighteren fra vårt eget Frontline Academy hadde alle dommerne i sin favør. Umiddelbart etter kampen ba Hermansson om å få måle krefter med en mer merittert motstander, og gjennom å bli booket til Fight Night 100 i Brasil virker han å ha fått ønsket sitt oppfylt. I stevnet som frontes av en kamp i lett tungvekt mellom Alexander Gustafsson og Antônio Rogério Nogueira skal norsk-svensken opp mot den rutinerte brasilianeren Cezar Ferreira.

Helt siden han vant The Ultimate Fighter Brazil i 2012 har Ferreira gått hele ni kamper i organisasjonen. Seks av disse har endt med seiere, men han har gått på knockout-tap hver gang han har møtt høyt rangerte motstandere. C.B. Dollaway, Sam Alvey og Jorge Masvidal klarte nemlig alle å avslutte kampen i løpet av første runde.

Ferriera er southpaw og en sterk striker, men er uten tvil en motstander Hermansson bør ha gode sjanser for å beseire dersom han fortsetter i samme spor som i Hamburg. Ulempen er selvfølgelig at stevnet foregår i brasilianerens egen hjemby Sao Paulo. Den ekstatiske hjemmefansen kan gjøre livet surt for enhver fremmed utøver, uavhengig av ferdighetsnivå.

UFC Fight Night 100 går av stabelen den 19.november.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR