Yoel Romero
Yoel Romero. Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images.

Yoel Romero utfordrer Israel Adesanya under UFC 248 kommende helg…

I skyggen av Corona-frykt, publikumsstengte Holmenkollen-arrangement og et evigvarende amerikansk presidentvalg skal det ypperste av verdens kampsportutøvere møtes til UFC 248 i selveste Paradise, Nevada denne helga.

I sentrum av begivenhetene står kometen Israel Adesanya, som har erobret mellomvektstronen på rekordtid, og 42 år gamle Yoel «Soldier of God» Romero, som nekter å gi seg i jakten på et mesterbelte.

En ubeseiret rakett

Israel Adesanya er selve definisjonen på en kometkarriere innen MMA. Nigerianeren debuterte i UFC så sent som i februar 2018 og brukte i underkant av 18 måneder på å komme seg helt til topps i næringsskjeden.

Etter to oppskriftsmessige seiere mot Rob Wilkinson og Marvin Vettori har han stadig vekk blitt satt opp mot bedre og bedre motstandere. Først ble etablerte navn som Brad Tavares og Derek Brunson passert, før han virkelig fikk storkanonene.

Ved UFC 234 for et knapt år siden ble han matchet opp mot selveste legenden Anderson Silva. Seieren mot «The Spider» skaffet Adesanya en midlertidig tittelkamp mot Kelvin Gastelum bare to måneder senere, og etter nok en seier ble det en rekordrask tittelkamp mot Robert Whittaker i Australia.

«The Last Stylebender» var ikke snauere enn at han knocket ut den regjerende mesteren med en klokkeren venstre i andre runde og tok en noe overraskende seier. Nå er 30-åringen klar for å forsvare tittelen for aller første gang.

Fra to tap til tittelkamp

La det være sagt med en gang. Israel Adesanyas motstander i denne kamper er ikke det naturlige førstevalget. Den ubeseirede brasilianeren Paulo Costa stod i utgangspunktet først i køen etter å ha slått nettopp Romero i august. Costa er imidlertid skadet og uaktuell til dete oppgjøret.

Yoel Romero er en utøver det er vanskelig å bli fullstendig klok på. 42-åringen har blant annet et OL-sølv og VM-gull i bryting på samvittigheten, i tillegg til en fysikk vi er mer vant til å se fra superheltfilmer enn det vanlige liv.

Etter mange sterke år som en solid utfordrer har det ikke helt lykkes ved de store anledningene. Romero gikk kamp mot Whittaker om et midlertidig tittelbelte ved UFC 213 i 2017, men tapte på poeng. Deretter åpnet det seg en mulighet for et nytt midlertidig tittelbelte i en skadeplaget divisjon et halvt år senere. Luke Rockhold ble beseiret, men Romero klarte ikke vektgrensen og kunne dermed ikke motta tittelbeltet.

Vektproblemene fortsatte da han på ny skulle møte Whittaker om det ekte tittelbeltet i juni 2018. Romero var for tung, men tapte i tillegg kampen marginalt på poeng. Den foreløpige elendigheten ble avsluttet med det nevnte tapet for Paulo Costa i august 2019.

Dermed er Romero klar for tittelkamp etter to strake tap, og med kun én seier på sine fire siste opptredener i oktagonet. Ved den anledningen var han i tillegg overvektig for vektklassen.

Adesanya og Romero går til dyst natt til søndag.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR