Georges St-Pierre

George St-Pierres comeback rett inn i tittelkamp mot Michael Bisping. Ytterligere to tittelkamper. Hatoppgjøret mellom TJ Dillashaw og Cody Garbrandt. Potensiell titteleliminator i weltervekt. UFC 217 har alt du ønsker fra et kampsportarrangement.

Michael Bisping vs George St-Pierre

Godt over ett år etter at han annonserte sitt comeback i oktagonet er endelig tiden kommet for George St-Pierres retur. Tidenes mest dominerende weltervekter sjokkerte kampsportverdenen da han la opp for fire år siden etter tolv strake seiere. Det har vært mye om og men for å få i stand dette oppgjøret, men til slutt endte GSP opp med å gå rett inn i en tittelkamp – i mellomvekt.

Nåværende mester er den britiske 38-åringen Michael Bisping. Han har allerede måttet tåle mye kritikk for å ha unngått sine sterkeste motstandere siden han tok beltet fra Luke Rockhold i juni 2016. Den gang ble han hentet inn som erstatter på kun 17 dagers varsel for en skadet Chris Weidman og knocket på sensasjonelt vis ut Rockhold allerede i første runde. I oktober samme år var det overraskende nok den 46 år gamle Dan Henderson som ble valgt som motstander i Bispings første tittelforsvar, til tross for at han ranket langt nede på listene. Bisping vant på poeng, og siden har ingen av dem gått en eneste kamp.

Dette er en kamp med mange spørsmålstegn. Hvor sterk er egentlig Bisping og i hvilken form vil GSP være etter fire år borte fra sporten?

Michael Bisping blir ikke yngre og har ikke møtt en anstendig motstander siden han overrasket Rockhold med et klokkerent treff. Han ville vært underdog mot mange av utøverne som er rangert under han i mellomvektsdivisjon, men ikke nødvendigvis mot George St-Pierre. Selv om han er en av de beste gjennom alle tider har han vært ute i fire år. Det er en meget lang periode og nå skal han i tillegg opp en vektklasse. Michael Bisping, som tidligere har konkurrert i lett tungvekt, vil ha et betydelig størrelsesfortrinn.

Alt kan skje, men vi holder Bisping som en knapp favoritt.

Cody Garbrandt vs T.J. Dillashaw

De mindre guttene skal også kjempe om et mesterbelte denne kvelden. Den ubeseirede unggutten Cody Garbrandt går kamp mot den tidligere mesteren T.J. Dillashaw i bantamvekt.

Det er ikke bare sportslig at denne kampen er interessant. Begge utøverne har en historie med Team Alpha Male, men der Garbrandt fremdeles er tro til sine lagkompiser har Dillashaw brent alle broer med voldelig sparring, negative uttalelser om kameratene og flytting til Colorado. I det siste har Garbrandt og flere andre Alpha Males anklaget Dillashaw for å ha skadet treningspartnere med vilje under øktene.

Disse to bantamvekterne skulle opprinnelig ha møttes i etterkant av ‘The Ultimate Fighter 25’ der de var trenere på hvert sitt lag, men kampen ble utsatt etter av Garbrandt pådro seg en ryggskade. Nå kan kamphanene endelig få utløp for aggresjonen inne i buret.

Joanna Jedrzejczyk vs Rose Namajunas

Kveldens siste (første) og sannsynligvis minst interessante tittelkamp går i kvinnenes stråvektsdivisjon mellom den polske jernkvinnen Joanna Jedrzejczyk og Rose Namajunas, som selv om hun er født og oppvokst i USA har litauiske aner.

Polske Joanna har vært en sensasjon siden hun debuterte i den ferske stråvektsdivisjonen i juli 2014. Etter to poengseiere mot Juliana Lima og Claudia Gadelha fikk hun tittelkamp mot Carla Esparza på senvinteren 2015. Esparza hadde da nylig beseiret nettopp Rose Namajunas i finalen av ‘The Ultimate Fighter’, der vinneren ble kronet til den første stråvektsmesteren. Jedrzejczyk var fullstendig overlegen og kampen ble stoppet allerede i andre runde. Siden den gang har «Joanna Champion» vært utilnærmelig.

Rose Namajunas har bøttevis med talent, men selv i den tynne stråvektsdivisjonen står hun bare med 4-2 på sine seks kamper. Hun har sett tidvis veldig imponerende ut. For eksempel i seirene mot Paige VanZant og Michelle Waterson, men har samtidig tap mot både Esparza og Karolina Kowalkiewicz. Joanna beseiret begge disse uten store problemer, noe som gjør alt annet enn en polsk seier her til en gedigen overraskelse.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR