Bellator NYC

Chael Sonnen, Wanderlei Silva og Fedor Emilianenko. Tre legender som var på toppen av næringskjeden for 5-10 år siden. De fysiske prestasjonene uteble denne gangen, men navnene fenger ennå.

Bellator har lenge levd i skyggen av UFC og omfavnet sin rolle som den nest største MMA-organisasjonen i verden. Den siste tiden har man imidlertid sett en positiv utvikling på Bellators vegne. De gikk bort fra turneringsformatet og over til vanlige enkeltkamper. De signerte en rekke avdankede stjerner med store navn og i løpet av det siste året har de også hentet flere av de aller beste nåværende utøverne fra UFC. Denne helgen ble det gått stevne i begge organisasjonene og det er ingen tvil om at det var Bellator som trakk det lengste strået.

Chael Sonnen dominerte Wanderlei Silva

En av de aller største attraksjonene er slemmingen Chael Sonnen. Mannen som på et tidspunkt var «mr. UFC» er nå en av Bellators aller største navn. Fysikken er langt fra det samme som den var etter hans dopingutestengelse, men mannen som ifølge seg selv nå er ‘basically clean’ har fremdeles munntøyet i orden.

Striden med den brasilianske krigeren Wanderlei Silva har vart i mange år. Feiden kulminerte når de begge var trenere under ‘The Ultimate Fighter: Brazil’ og var satt opp til å møte hverandre i etterkant. Først ble kampen utsatt grunnet en skade Silva pådro seg i en slåsskamp med Sonnen under innspillingen. Deretter ble begge utestengt for brudd på dopingreglementet.

Lørdag kveld var det liten tvil om hvor seieren skulle havne. Allerede etter fem sekunder benyttet Sonnen sine bryteferdigheter til å kjøre sin motstander ned i matten og hamre løs med sin velkjente ground-and-pound. Silva fant aldri noen løsning på Sonnens overlegne nedtakinger og selv om han fikk inn noen rene treffere når kampen var stående, ble den amerikanske gangsteren tilkjent en overlegen poengseier.

Da de tre rundene var over, fortsatte Chael showet i kjent stil bak mikrofonen og kalte ut sitt neste offer – tungvektslegenden Fedor Emelianenko.

En tungvektslegende på hell

Nettopp Fedor gikk nemlig kamp rett før Sonnen skulle i aksjon. Emelianenko var ubeseiret i årene 2000-2010 mot alle de sterkeste tungvekterne i verden, men det nylige comebacket etter 3,5 år utenfor konkurranse har ikke vært av det samme kaliberet. For ett år siden gikk han kamp mot brasilianske Fabio Maldonado hjemme i Russland. I et oppgjør der alle unntatt dommerne kunne se at Fedor var underlegen mottok «The Last Emperor» en stor mengde juling av en utøver de fleste hadde sett på som et slaktoffer de siste årene.

I Matt Mitrione møtte Fedor en hardtslående motstander som fremdeles er i nærheten av sitt toppnivå, og allerede etter ett minutt og fjorten sekunder ble lysene slukket. I et bisart øyeblikk traff begge utøverne med en klokkeren høyre samtidig, noe som resulterte i at både Fedor og Mitrione ble slått i bakken. Den yngre Mitrione var kjappest tilbake på beina og etter et par oppfølgingsslag så ikke kampens dommer Dan Miragliotta annen råd enn å stoppe kampen og tilkjenne Mitrione seieren på teknisk knockout.

Tre tittelkamper i skyggen

Det var ikke bare gamle legender som dro lasset under helgens kort i New York City. Ikke mindre enn tre tittelkamper stod på menyen i det som på forhånd var sett på som et av tidenes beste Bellator-kort.

I lett tungvekt møttes de tidligere UFC-stjernene Ryan Bader og Phil Davis til en kamp om tittelbeltet. Da disse to utøverne møttes i UFC tilbake i 2015 vant Bader en meget jevn kamp i Stockholm, noe som førte til at Phil Davis prøvde lykken i Bellator. Etter fire strake seiere mottok han endelig mestertittelen i november. Ryan Bader, som fikk muligheten til denne kampen umiddelbart etter overgangen fra konkurrenten, skulle imidlertid vise seg å være for sterk nok en gang. Etter fem runder hadde to av tre dommere bryteren fra Reno som vinner og en ny mester i lett tungvekt ble kåret.

En annen utøver som gikk direkte fra UFC til en tittelkamp i Bellator var weltervekteren Lorenz Larkin. Den 30 år gamle amerikaneren kom likevel til kort mot Bellator-veteranen Douglas Lima. Lima var sterkest i de fleste av kampens faser og alle dommerne var samstemte om at brasilianeren hadde gjort nok til å forsvare beltet.

Kveldens siste tittelkamp gikk i lettvekt mellom mesteren Michael Chandler og den ferske Brent Primus. I kun sin åttende profesjonelle MMA-kamp kunne det fysiske unikumet Primus løfte mesterbeltet over hodet, men det skjedde ikke uten dramatikk. Den store favoritten Michael Chandler tråkket nemlig stygt over på sin venstre ankel allerede i kampens åpningsminutt, noe som resulterte i at han knapt kunne stå på foten. Til tross for at han kun hadde ett ben å stå på, klarte Chandler å få inn en del treffere, men det tok ikke lang tid før kampens dommer og lege i samråd valgte å avslutte tittelkampen. Her blir det nok en umiddelbar returkamp så fort Chandlers fot er leget.

Alt i alt ble det en meget vellykket kveld for Bellator, som for alvor er i ferd med å ta opp kampen med UFC om MMA-hegemoniet.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR