UFC Fight Night 96

I nattens forrykende hovedkamp i UFC Portland var det til slutt John «Hands of Stone» Lineker som ble utpekt til seierherre etter fem intense runder.

Nattens batalje i bantamvekt innfridde alles forventninger og mer til. 25 minutter nærmest blottet for bryting og grappling, men fullspekket med slag, spark og akrobatiske manøvre fikk publikum til å gå av hengslene og dommerne til å klø seg i hodet. Til slutt hadde to av dommerne brasilianske Lineker som vinner, mens Marcos Rosales holdt John «The Magician» Dodson som det sterkeste ledd.

Første runde begynte med et par rolige minutter før Dodson virkelig fikk fart på beina. Hver gang kruttønna Lineker nærmet seg farlig område, langet den amerikanske magikeren ut et par kjappe jabber og kom seg på trygg avstand. Den noe tregere Lineker kom seg aldri nærme nok til å utgjøre noen reell fare for magikeren fra Albuquerque.

Midtveis i andre runde ble Lineker truffet av et ureglementert kne under beltestedet og måtte ta et par minutters pause for å komme til hektene. Etter dette skiftet kampen tydelig karakter og Lineker lyktes i stadig større grad med å sperre av Dodsons retrettmuligheter. Andre, tredje og fjerde runde var alle preget av det samme mønsteret. Begge fighterne fikk inn en mengde treffere, uten å få så mye som en grimase i retur. I etterkant er det imidlertid tydelig at Linekers jaktende stil gav stor uttelling på dommerkortet.

Det var på forhånd forventet at «The Magician» skulle ha en stor utholdenhetsfordel i denne kampen. Dette kom først virkelig til syne i den femte runden. Lineker klarte ikke lenger å sperre av oktagonet og for første gang siden starten av oppgjøret var Dodson det mest aggressive rovdyret i buret. Han hadde sin motstander på ustø bein ved et par anledninger og sikret seg til og med kampens eneste takedown. Til tross for dominansen i den avsluttene runden klarte han imidlertid ikke å avslutte brasilianeren.

Etter å ha vunnet med poengsummene 48-47, 48-47 og 47-48 var den triumferende John «Hands of Stone» Lineker kjapt ute med å ønske seg en kamp mot mesteren Dominick Cruz, så får vi se om president Dana White tilbyr tittelkamp til en utøver som misset vektkravet for femte gang i UFC-karrieren denne helga.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR