Conor McGregor
Foto: Andrius Petrucenia, CC

Den irske superstjernen klikket fullstendig under Bellator 187. Samtidig er legenden Anderson Silva i dopingtrøbbel nok en gang.

Den ustyrlige McGregor

Det begynner å bli lenge siden Conor McGregor selv gikk en MMA-kamp, men i natt var han tilbake i rampelyset for fullt. «The Notorious» var tilstede i 3Arena i Dublin for å støtte kompisen Charlie Wards debut under Bellator 187, og som vanlig klarte han ikke å unngå overskrifter.

Kampen forløp tross alt rimelig udramatisk. Sirkuset utspant seg rett etter at Ward knocket ut motstander John Redmond sent i 1.runde. Ut fra ingenting hoppet en ellevill McGregor over rekkverket og overfalt lagkameraten. Den irske superstjernen hadde ikke akkreditering til å oppholde seg i buret, så dommer Mark Goddard var hurtig frempå og forsøkte å bryte opp omfavnelsen. Det falt ikke i god jord hos McGregor.

Goddard fikk så ørene flagret mens folk strømmet til for å skille kamphanene. McGregors aggresjon mot dommeren stammer nok fra en hendelse fra UFC-stevnet i Polen for kort tid siden. Den gang forsøkte McGregor å hjelpe en annen lagkamerat, Artem Lobov, og fikk klar beskjed av Goddard om å komme seg bort fra buret og tilbake til setet blant publikum.

Det gjenstår fremdeles å se hvilke reaksjoner McGregor kan vente seg etter nattens overtramp. Han er MMAs absolutte superstjerne, men må likevel forvente en klekkelig bot fra de høye herrer.

Edderkoppen fast i eget nett?

Den brasilianske mellomvektslegenden Anderson Silvas stjernestatus har falt kraftig de siste årene. «The Spider» var ubeseiret fra 2006 til han gikk på et sjokkerende tap mot Chris Weidman i juli 2013. Deretter har kurven pekt utelukkende nedover.

I returkampen mot Weidman brakk han leggen på grusomt vis, og da han endelig var tilbake etter ett års rehabilitering ble han utestengt i nye 12 måneder etter at det ble funnet spor av anabole steroider i kroppen hans. Silva selv la skylden på potenspiller. Det betød at det som opprinnelig var en seier mot Nick Diaz ble endret til en ‘no contest’. Etter utestengelsen tapte han mot Michael Bisping og Daniel Cormier, før han fikk en poengseier mot Derek Brunson, i en kamp der ingen andre enn de tre poengdommerne hadde han som vinner.

Silva skulle gått kamp mot Kelvin Gastelum i slutten av november, men fredag kveld sprakk nyheten om at det har blitt funnet en uregelmessighet i en dopingtest USADA (USAs antidopingbyrå) foretok den 26.oktober. UFC har derfor fjernet brasilianeren fra kortet og leter etter en erstatter til hovedkampen i stevnet som arrangeres i Shanghai.

Silva har foreløpig ikke kommet med en uttalelse etter nyheten, men skulle han bli funnet skyldig vil dette være nok en kraftig ripe i lakken for en utøver som lenge ble sett på som den beste gjennom alle tider. I en alder av 42 år vil en langvarig utestengelse sannsynligvis også være kroken på døra for en videre idrettskarriere.

UFC Fight Night 120

I skyggen av det siste døgnets store nyhetsoverskrifter arrangeres det et veldig interessant UFC-stevne i Norfolk, Virginia. Hovedkampen går i lettvekt mellom en Dustin Poirier på titteljakt og den tidligere mesteren Anthony «Showtime» Pettis. Sistnevnte er tilbake i lettvekt etter sitt forsøk på å erobre fjærvektstittelen fra Max Holloway. Det forsøket endte i et elendig vektkutt der han til slutt veide inn halvannen kilo for tung.

Ellers på kortet får vi se Matt «The Immortal» Brown gå sin avskjedskamp mot villstyringen Diego Sanchez. Dette ligger an til å bli en blodfest av de sjeldne mellom to fightere på klar vei nedover i karrieren. Vi finner flere andre i samme kategori tidligere på kvelden. Utøvere som Andrei Arlovski, Joe Lauzon, Nate Marquardt og Clay Guida må nevnes.

I tillegg får vi se om yndlingen Sage Northcutt har lært noe etter det ydmykende tapet mot Mickey Gall og om den tidligere fluevektsutfordreren John Dodson har det som skal til for å kunne utfordre de sterkeste bantamvekterne i verden.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR