UFC 205 Alvarez vs. McGregor

To mestere med ulik bakgrunn og ikke minst elementært forskjellige personligheter møtes til dyst ved UFC 205. Her har du vår analyse av toppkampen.

Rekkevidde

I motsetning til hva en skulle tro er det utøveren fra den lettere vektklassen som går inn i kampen med en stor fordel hva rekkevidde angår. Med sine 74″ i vingespenn har McGregor fem tommer å gå på i forhold til motstanderen. Nesten 13 centimeter kortere fra fingertupp til fingertupp betyr at Alvarez er nødt til å komme seg tett innpå iren før han kan benytte seg av bryteferdighetene. Conor vil på sin side søke etter å benytte den store rekkevidden til å holde lettvektsmesteren på avstand og sørge for at kampen blir avgjort på slag og spark fra utsiden.

Ulike stilarter

Conor McGregor er en vanskelig mann å forberede seg på. Fjærvektsmesteren er en southpaw med en dødelig venstrehånd og er ekstremt dyktig til å slåss på distanse. Han har en enorm rekkevidde i både leggspark og spark mot hodet, og benytter dette aktivt for å kontrollere oktagonet. Han tar vanligvis tidlig kontroll over de sentrale områdene i åttekanten og presser motstanderen inn i trange situasjoner der han kan benytte sin eminente striking.

At Eddie Alvarez er en dyktig bryter er hevet over enhver tvil. Det er likevel hans utmerkede fotarbeid som gir ham muligheten til å utnytte disse ferdighetene. «The Underground King» er en av de beste i hele UFC på å sperre motstanderens fluktruter og dermed oppnå overtaket på matta. Når han først får presset motstanderen opp mot buret er det en nærmest umulig oppgave å stå imot de kraftfulle nedtakingene han har på lager. Han viste imidlertid i kampen mot Rafael Dos Anjos at han også har kraft nok i nevene til å slå ut enhver lettvekter han måtte stå ovenfor.

Det er også to ganske ulike personlighetstyper i selve oktagonet som møtes i Madison Square Garden. McGregor har etter hvert vist seg som en rolig og kalkulert fighter som aldri mister hodet og går inn i hodeløse nevekamper. Eddie Alvarez har på sin side et urinstinkt som kan minne om et rovdyr på savannen. Enser han den minste svakhet hos motstanderen vil han bite hardt i munnbeskytteren og levere en endeløs slagsalve rett fra hoften. Det kan være nok til å avgjøre kampen i egen favør, men det kan også gi McGregor åpningen han trenger.

Kampforløpet

Innledningsvis kommer dette til å bli en maktkamp der begge vil forsøke å kontrollere senteret av oktagonet. Sannsynligheten er størst for at McGregor klarer å bruke rekkevidden til sin fordel i kampens tidlige faser, og han bør satse på en relativt tidlig avgjørelse. Eddie Alvarez har nemlig vist at han for det første har en meget bra evne til å tåle juling, men også at han står fem fulle runder uten å falme. McGregor har kun gått fem runder én gang, nemlig under UFC 202 mot Nate Diaz. Den gangen var det ingen tvil om at kreftene begynte å svinne hen mot slutten, til tross for stor dominans innledningsvis. Får vi se det samme kampforløpet under UFC 205 vil Alvarez med sin sterke bryting kunne straffe den irske folkehelten knallhardt.

Vårt tips

Vi ser for oss to ulike scenarier som de mest sannsynlige. Det ene er at McGregor utnytter sin rekkevidde til å sende Alvarez hodestups i kanvasen og vinner på knockout i løpet av de første to rundene. Betsson gir for øyeblikket 3,5 i odds for en McGregor-seier i løpet av de første fem minuttene.

Det andre scenariet er at Alvarez står i mot julingen McGregor kommer med og overtar fullstendig i kampens siste fase. En seier til «The Underground King» på poeng vil gi deg over fem ganger pengene dersom du velger å satse sparekontoen på at lettvektsmesteren beholder tittelbeltet også etter UFC 205.

Uansett utfall – UFC 205 er et stevne du ikke må gå glipp av!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR