Emil Meek

Nordmannen er klar for kamp mot Jake Matthews lørdag kveld…

Fredag morgen passerte Emil «Valhalla» Meek et av de siste store hinderne før han kan gjøre sitt etterlengtede comeback i oktagonet. Han måtte veie inn på maksimalt 77,5 kilo (171 lbs) for å få tillatelse til å gå helgens kamp i weltervektdivisjonen.

UFC Auckland benytter seg av en ‘early weigh-in’ som medfører at utøverne får litt ekstra tid på å komme seg igjen etter det harde vektkuttet. Selve stevnet er forventet å begynne kl 22.00 lørdag kveld, slik at Meek får nesten to døgn på å hente seg inn igjen.

Nøyaktig på vekta

Kontrollert vektnedgang inn mot MMA-kamper har utviklet seg til å bli en ren kunstform, og for Emil Weber Meek som aldri har slitt nevneverdig i denne delen av karrieren, kom det ikke som noen overraskelse at han veide inn på pinlig nøyaktige 171 pund, nøyaktig innenfor maksimalgrensen.

Hans motstander Jake Matthews viste også full kontroll da vektnålen stoppet på 170. Australieren har også tidligere konkurrert i lettvektsdivisjonen, der grensen er på 155 pund (70 kilo), så det kom heller ikke som noen overraskelse at 25-åringen klarte seg med god margin.

Meek så ut til å være i godt humør under innveiingen og poserte velvillig for fotografene.

Kamp avlyst etter vekttrøbbel

Selv om kampen mellom Emil Meek og Jake Matthews ser ut til å gå som planlagt, ble det langt mer dramatisk rundt dysten mellom Maki Pitolo og Takashi Sato i samme vektklasse.

Takashi Soto veide seg fint inn uten problemer, men hans planlagte motstander dukket aldri opp på innveiingen, noe som medførte at kampen måtte avlyses.

Den eneste forklaringen som foreløpig har kommet fra offisielt hold er «sykdom» hos Pitolo, Den 29 år gamle amerikaneren slo gjennom via programmet ‘Dana White’s Contender Series’ og var ute etter å skaffe seg sin første seier i UFC etter å ha tapt sin debutkamp mot Callan Potter i oktober. Nå kan det se mørkt ut for hans fremtid i organisasjonen.

UFC forsøkte å finne en erstatter på kort varsel, men mislyktes og stevnet vil nå arrangeres med kun 12 kamper istedenfor de opprinnelige 13.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR