UFC

Emil «Valhalla» Meeks UFC-karriere har foreløpig ikke vært det eventyret vi alle hadde ønsket. Skader og et strengt dopingreglement har gjort at han kun har fått gått én kamp siden han sjokkerte verden med sin knockout av Rousimar Palhares.

Utfordret Robbie Lawler

Etter at nyheten brast om at Donald «Cowboy» Cerrone var såpass skadet at han måtte melde forfall til neste helgs UFC 213 og toppkampen mot Robbie Lawler, var ikke vår egen Emil Meek sen om å ta til sosiale medier for å melde sin interesse. En kamp på halvannen ukes varsel mot den tidligere tittelholderen ville vært et solid steg opp for Frontline-fighteren, men Emil har aldri vært redd for slå oppover i løpet av karrieren.

Den første nødløsningen var at kampen mellom Cerrone og Lawler skulle utsettes til UFC 214, men etter at alvorlighetsgraden i cowboyens skade kom for dagen, ble det bestemt at dette heller ikke var en mulighet. Foreløpig virker UFC å være fast bestemt på å vente til publikumsfavoritten fra Colorado er fit for fight, så Emil Meek må nok se andre veier for å finne sin neste motstander.

Trøblete lyske

Emil skulle opprinnelig ha gått kamp mot den franske veteranen Nordine Taleb i Stockholm 28.mai, men måtte trekke seg tre uker før kampdatoen grunnet problemer med en lyskeskade. Taleb, som vant mot sin nye motstander Oliver Enkamp er nå 13-4 (5-2) i UFC og vaker rett under topp 15 i vektklassen. Når Emil nå oppfordrer selveste Dana White til å sende ham i kamp på kort varsel må vi kunne anta at lyskeskaden er leget, formen er god og at han er klar for kamp i den aller nærmeste fremtid.

Hvem, hva, hvor?

En kjapp titt på de kommende UFC-stevnene forteller oss at Fight Night 113 skal arrangeres i Glasgow den 16.juli. Stevnet kommer for tidlig til at Meek kan få booket inn en kamp der, men om det blir en skade i en av kortets tre weltervekt-kamper antar jeg at han vil stille seg langt frem i køen. Fire av fighterne er anslagsvis dårligere utøvere enn Emil, men selve hovedkampen går mellom Gunnar Nelson (#8) og Santiago Ponzinibbio (#13). En skade her og vi kan plutselig se en nordmann i en av hovedkampene. Gunnar Nelson er nok hakket for tøft, men argentinske Ponzinibbio bør være overkommelig.

Mer sannsynlig er det nok at vi får se Emil gå en kamp under Fight Night 115 som arrangeres i Rotterdam 2.september. Kortet toppes av en tungvektskamp mellom hjemmehåpet Stefan Struve og Alexander Volkov. Foreløpig er det kun booket fem kamper, så det er fremdeles god plass til Emil. Kanskje han får med seg Jack Hermansson også. Sistnevnte har uttalt at han ønsker å gå seks kamper per år, så da kan han ikke hvile på laurbærene etter sin imponerende kamp sist.

En ideell motstander kunne vært belgiske Tarec Saffiedine (#15), men han møtte Rafael dos Anjos så sent som 16.juni, så det er tvilsomt om han er klar for en ny kamp allerede etter 2,5 måned. To fightere som ikke har gått kamp på en stund er Neil Magny (#5) og Carlos Condit (#6), men det er både tvilsomt om amerikanerne blir brukt på et Fight Night-stevne i Europa og at de vil møte en såpass umerittert utøver som Emil.

For tiden virker Emils beste sjanse til å møte en ranket utøver å være Kamaru Usman. Vinneren av The Ultimate Fighter i 2015 er ubeseiret på sine fem første kamper i UFC og er virkelig på vei oppover rankinglistene. Nigerianeren er en meget sterk bryter som dominerer sine motstandere, uten at han besitter noe særlig avslutningsferdigheter å snakke om. Ved første øyekast virker det likevel som en motstander Emil godt kan styre utenom.

En seier mot en velkjent, men uranket motstander er kanskje nordmannens beste grep i denne omgang. Alan Jouban eller Zac Cummings er begge utøvere som fyller disse kriteriene og som Emil bør ha en fair sjanse mot. Han har jo også tidligere uttalt sitt ønske om å møte Mickey Gall som bør passe godt i forhold til hans egne ferdigheter.

Faktum er nok uansett at Emil må få med seg en seier til før han kan snuse på noen av de riktig store guttene i weltervektsdivisjonen. Det bør nok ikke ta lang tid før en kamp er på plass, og da er Rotterdam-kortet høyaktuelt.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR