UFC 216

Demetrious «Mighty Mouse» Johnson troner nå øverst på den mest prestisjetunge listen innen MMA. Ingen har forsvart et mesterbelte i UFC flere ganger enn den ubestridte kongen av fluevektsdivisjonen. Alle forventet en seier mot utfordreren Ray Borg, men måten den kom på var av det helt spesielle slaget.

Fighterne skulle opprinnelig ha møttes under UFC 215 for en måned tilbake, men den gang måtte syvenderangerte Borg trekke seg grunnet kraftige influensaplager. Denne gang gikk imidlertid alt som det skulle i oppladningen og det var to godt forberedte utøvere som møttes i oktagonet rett utenfor Las Vegas.

Selv om Borg gikk aggressivt til verks var det aldri noen tvil om hvem som hadde et solid overtak tidlig søndag morgen norsk tid. Med sin eminente teknikk og hurtighet unngikk Demetrious Johnson stort sett alt av slag og spark fra sin motstander.

Kampen så lenge ut til å bli en blåkopi av mange av mesterens tidligere tittelforsvar. Total dominans på dommerskjemaet, men mangel på spektakulære avslutninger. Med i underkant av to minutter gjenstående av femte og siste runde endret imidlertid alt seg. DJ fikk låst et grep rundt sin motstander bakfra, kastet han opp i en ‘suplex’ som selveste Brock Lesnar ville vært stolt over, men i det Borg fløy gjennom luften fanget han armen og gikk direkte inn i en ‘armbar’ lenge før motstanderen hadde nådd bakken. Ray Borg kjempet febrilsk i noen sekunder før han fortvilet måtte klappe ut og innse nederlaget.

Dermed vant Johnson sin 13.strake kamp, sin 12.strake tittelkamp og sitt 11.tittelforsvar, noe som gjør at han passerer legenden Anderson Silva og nå kan regnes som tidenes mest dominerende UFC-utøver. Hva som blir neste steg vil han foreløpig ikke si noe om.

I nattens andre tittelkamp møttes oppkomlingen Kevin Lee og den garvede Tony Ferguson for å kjempe om et midlertidig mesterbelte i lettvekt. «The Motown Phenom» åpnet meget energisk og satte tidlig Ferguson under press, men i pausen mellom andre og tredje runde ble det åpenbart at Lee hadde brukt i overkant mye energi. Etter en tirade av korte albuer og gjentatte forsøk på ‘submissions’ fikk Tony «El Cucuy» Ferguson til slutt satt en nådeløs ‘triangle’ som Lee aldri kom seg ut av.

Tony Ferguson står dermed først i køen for å utfordre den ekte lettvektsmesteren Conor McGregor – om iren finner tid og lyst til å gå en kamp igjen i nærmeste fremtid.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR