UFC

Emil «Valhalla» Meek har hatt stor suksess på sosiale medier gjennom hele karrieren. Nå tar han i bruk de samme verktøyene for å sikre seg en storkamp i UFC.

 Norges mest kjente MMA-utøver kom for alvor på alles lepper når han sjokkerte kampsportverdenen med å knocke ut selveste Rousimar Palhares i løpet av 45 sekunder for halvannet år siden. På dette tidspunktet var han likevel den ubestridte kongen av norsk MMA, utelukkende grunnet sin utsøkte evne til å promotere seg selv. Det var først mot Palhares at han virkelig viste frem idrettsferdighetene for alvor.

Etter Palhares-kampen trøblet Meek først med å bli godkjent hos USADA (det amerikanske antidopingbyrået), men fikk til slutt gått kamp mot Jordan Mein i desember 2016. Etter dette skulle han etter planen møtt franske Nordine Taleb i Stockholm i mai, men måtte trekke seg grunnet en kraftig lyskestrekk. Siden den gang har vi sitret i spenning på at hans neste kamp skal bli annonsert, men noen offisielle nyheter har foreløpig latt vente på seg.

En fighter med såpass høy markedsverdi som Meek bør for lengst ha blitt tilbudt en ny kamp fra UFC, men så lenge en kampkontrakt ikke blir underskrevet er det sjelden at massene får høre organisasjonens forslag. Mange forståsegpåere er av den oppfatning at UFC foreløpig ikke har klart å hoste opp en motstander Emil har lyst på.

Den norske 29-åringen ligger imidlertid ikke på latsiden. Allerede tidlig etter hans første kamp utfordret han Mickey Gall uten å få respons og i juni tilbød han seg å ta en kamp mot superstjernen Robbie Lawler på kort varsel. Den siste tiden har han imidlertid rettet alt fokus mot den meget populære og fremadstormende Mike «Platinum» Perry.

Gjennom en rekke bilder, videoer og kommentarer på Twitter har han direkte utfordret Perry til dyst. Foreløpig uten at amerikaneren har gitt en positiv respons. Han har anerkjent Meeks utfordring, men det er heller ingen tvil om at «Platinum», som allerede har fem kamper bak seg i UFC og er på vei oppover rankinglistene sikter høyere enn en urangert nordmann.

I et intervju med BJPenn.com i forrige uke uttalte han nemlig at ser for seg et stort navn som i det minste må være inne på topp-10 i weltervektsdivisjonen. På direkte spørsmål om en kamp mot Emil Meek kunne være aktuelt svarte han kort og konsist:

Glem den fyren.

 For Meeks del begynner det å haste om han skal kunne utnytte momentet han fikk etter kampene mot Palhares og Mein. Det ser imidlertid ut som om han må ta til takke med en mindre renommert motstander denne gang, så får han heller sikte høyere i 2018.

Vi venter i spenning.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR