UFC

Under to uker etter sitt siste tittelforsvar har Valentina Sjevtsjenko skaffet seg en ny motstander. Denne gang er det Joanne Calderwood som får muligheten…

Som forventet var Katlyn Chookagian sjanseløs mot «Bullet» under deres tittelkamp ved UFC 247 tidligere denne måneden. Den kirgisiske kvinnen dominerte fra start til slutt og endte kampen i tredje runde etter en overveldende kombinasjon av bryteferdigheter, albuer og slag.

Sjevtsjenko har uttalt at hun ønsker å være en aktiv mester som går kamp så ofte hun har mulighet, noe nyheten som dukket opp hos ESPN er et tydelig tegn på. Selv om det ikke har blitt offisielt bekreftet av UFC så skal både Sjevtsjenko og Joanne Calderwood ha blitt enige om en tittelkamp i kvinnenes fluevekt under UFC 251 den 6.juni.

Den neste i rekken

Det kommer ikke som noen overraskelse at det er nettopp Joanne Calderwood som gis denne muligheten. Hun er den tredje høyest rangerte utfordreren og begge foran henne på lista, Jessica Eye og Katlyn Chookagian har feilet i sine forsøk mot den ubestridte mesteren.

Calderwood tapte mot den forrige tittelutfordreren Chookagian i juni 2019, men står likevel med tre seiere på sine siste fire kamper etter at hun returnerte til fluevekt etter et kortvarig opphold i stråvektsdivisjonen.

Den 33 år gamle skotten har vært aktiv i UFC siden hun var med ‘The Ultimate Fighter’ sesong 20, der målet var å kåre den innledende kvinnelige fluevektsmesteren. Der tapte hun mot Rose Namajunas i kvartfinalen. Siden den gang har hun seks seiere på ti kamper i organisasjonen.

Trolig i Australia

Tittelkampen mellom Sjevtsjenko og Calderwood er den første kampen som er satt opp for stevnet UFC 251. Den foreløpige datoen er satt til 6.juni. Det er ennå ikke offisielt bekreftet hvor arrangementet skal finne sted, men ut fra rapportene er det høyaktuelt å legge stevnet til Australia.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR