UFC 209 Thompson vs. Woodley

Under UFC 209 blir vi vitne til en av de mest etterlengtede lettvektskampene i UFC-æraen. Selv om Conor McGregor er den nåværende tittelholderen i divisjonen, har iren kun gått én kamp i vektklassen. Duellen mellom Khabib Nurmagomedov og Tony Ferguson er et oppgjør mellom to av de beste lettvekterne gjennom alle tider, og endelig får én av dem muligheten til å ikle seg et midlertidig tittelbelte og kan stille seg først i McGregor-køen.

Ubeseiret bjørn fra Russland

Khabib Nurmagomedov er oppvokst under tøffe kår i Dagestan, en republikk helt sør i Russland, på grensen til Georgia og Aserbajdsjan. Som alle andre guttebarn med respekt for seg selv i regionen fikk han en god opplæring i den russiske kampsporten sambo. Talentet var stort og overgangen til tradisjonell MMA gikk sømløst. Til dags dato står han med smått sensasjonelle 24-0, der hele åtte av kampene har vært mot meget sterk motstand i UFC. Hadde det ikke vært for skadehistorikken ville russeren uten tvil hatt muligheten til å kjempe om en tittel for lenge siden.

Khabib er en av UFCs absolutt fysisk sterkeste utøvere i forhold til kroppsvekten, noe som har ført til at han har kunnet dominere alle sine motstandere fra start til slutt. Selv fysiske (og beviselig dopede) unikum som Abel Trujillo, Gleison Thibau og Thiago Tavares har blitt kastet veggimellom i oktagonet. Samme skjebne led for øvrig både Rafael dos Anjos og Michael Johnson i deres møte med 28-åringen fra Dagestan.

Amerikansk busemann med mexicanske aner

Tony Ferguson har beskjedent nok tatt til seg kallenavnet «El Cucuy», som er det mexicanske motsvaret den amerikanske «Boogeyman». Et mytisk monster som spiser uskikkelige barn. Hans ni strake seiere i UFC viser at han heller ikke er barmhjertig med sine motstandere i buret. Det er heller ingen smågutter Californiagutten har beseiret den siste tiden. Hans aller ferskeste triumf kom etter fem knallharde runder mot den tidligere mesteren Rafael dos Anjos i november.

I tillegg til en uortodoks stil der han bringer noe nytt til hver eneste kamp, har Ferguson en helt egen evne til å absorbere slag. Humoristiske tunger skal ha det til at «El Cucuy» aktivt forsvarer seg med pannen for å slippe å få vondt i hendene når han parerer motstandernes angrep. Faktum er uansett at jo mer han blir truffet, desto farligere ser han ut til å være.

Ulike stiler – åpent oppgjør

Stående er det liten tvil om at Tony Ferguson har en fordel i denne kampen. Han har en enorm fordel når det kommer til rekkevidde (6 inch), noe han aktivt må utnytte til å holde russeren på avstand. Får Khabib låst hendene rundt motstanderen slipper han nemlig ikke før de når bakken, og der er han ofte nådeløs.

Vi skal imidlertid heller ikke glemme at Ferguson har meget sterke submissions. Dersom Nurmagomedov slurver med en nedtaking og amerikaneren kan tvinge frem en hodelås er veien kort til hans favorittavslutning – D’Arce Choke. Noe han har vunnet på i to av sine tre siste kamper.

Vi vet også at «El Cucuy» har en helt fantastisk utholdenhet, som gjør at han kan gå fem runder uten å slakke på farten. Det er ingen grunn til å mistenke at den russiske bjørnen har dårlig kondisjon, men han har aldri gått mer enn tre runder, så det finnes heller ingen klare beviser på det motsatte.

Det er med andre ord duket for en herlig MMA-kamp mellom to av de absolutt beste kampsportutøverne verden har sett. To fundamentalt ulike utøvere, ulike stiler og ulike nasjoner – og vinneren kommer til å møte Conor McGregor til tittelkamp. Fest setebeltene. Dette blir ellevilt!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR