UFC Fight Night 119

Derek Brunson, Lyoto Machida, Demian Maia og John Lineker er noen av de største stjernene under helgens stevne. For oss nordmenn er det likevel Jack Hermanssons kamp det er knyttet størst forhåpninger til.

Lørdagens arrangement i São Paulo er årets tredje UFC-stevne i Brasil, og som vanlig er det en klar overvekt av hjemmehåp som skal i aksjon. Denne gang har de imidlertid fått hentet inn flere velkjente navn utenfra. Vi har tatt en ekstra titt på de tre kampene vi gleder oss mest til.

Derek Brunson vs Lyoto Machida

Nattens hovedkamp går i mellom den fremadstormende amerikaneren Derek Brunson og den brasilianske legenden Lyoto Machida. I den superjevne og uoversiktlige mellomvektsdivisjonen kan en imponerende prestasjon sende begge utøverne helt opp i en titteldiskusjon på svært kort tid, så dette oppgjøret er meget viktig for begge parter.

Derek Brunson står med åtte seiere på sine siste tolv kamper. En imponerende statistikk i seg selv, men når en lister opp utøverne han har tapt mot, skjønner man at dette er en fighter av høy klasse. Kun Jacare Souza, Yoel Romero, Robert Whittaker og Anderson Silva har beseiret den 33 år gamle amerikaneren. Alle fire av det ypperste vektklassen har å by på. Kampen mot Anderson Silva var i tillegg en dommerfarse av dimensjoner, der stort sett alle kunne se at Brunson var den sterkeste. Mannen er inne i sin beste alder og kommer fra en meget imponerende knockout av Dan Kelly. En tittelkamp i løpet av 2018 er så absolutt ikke utenfor rekkevidde med en seier her.

Lyoto Machidas er en ubestridt legende, men navnet hans har dessverre fått noen kraftige striper i lakken de siste årene. Mannen har faktisk en record på 6-7 siden 2010, og selv om han har møtt topp motstand er det ingen tvil om at han er godt over høyden. Som om ikke det var nok ble han utestengt i 18 måneder for steroidebruk i april 2016. Som den gentleman han er la Machida kortene umiddelbart på bordet. Han er nå endelig tilbake, men i en alder av 39 år er det usikkert hvorvidt han har mye å bidra med til UFC lenger. Sannsynligheten er stor for at dette blir en lekestue for Brunson.

Demian Maia vs Colby Covington

I weltervekt skal den nylige tittelutfordreren Demian Maia opp mot sjuenderangerte Colby Covington. Maia oppnådde null og niks i mesterkampen mot superatleten Tyron Woodley, men hadde sju strake seiere før den gang. Hans gameplan kommer nok ikke som noen overraskelse på noen denne gang heller. Her gjelder det å få motstanderen i bakken og utnytte jiu-jitsuen på det groveste.

Colby Covington har i likhet med Woodley en bakgrunn fra bryting og står med sju seiere og ett tap i UFC. Han går ofte hele kampen ut, men dominerer sine motstandere gjennom ‘top-control’ og ren fysisk styrke.

Dette ligger an til å bli en spennende match-up mellom to utøvere som i utgangspunktet trives godt på bakken. Covington vet imidlertid hvor farlig Maia er, og ønsker muligens å holde kampen stående.

Thiago Santos vs Jack Hermansson

Norsk-svenske Jack Hermansson har vært hyperaktiv siden han først fikk sjansen i UFC. Nå går han sin femte kamp på 14 måneder, noe som sannsynligvis gjør han til en skikkelig yndling hos president Dana White.

Motstander Thiago Santos er 15.rangert i mellomvekt, noe som gir Jack muligheten til å ende opp som en ranket utøver etter denne dysten. Den tidligere capoeira-utøveren Santos er imidlertid ingen smågutt og har blant annet seiere mot Nate Marquardt og Elias Theodorou å slå i bordet med.

Hermanssons siste tur til Brasil var langt fra noen suksess. Den gang ble han submittet av Cezar Ferreira. Nå kommer han imidlertid fra to strake knockout-seiere og er klar for å revansjere blemmen fra november 2016. Klarer han å unngå Santos’ skumle venstrebein bør det kunne bli en realitet. «The Joker» skal være langt bedre både i klinsjen, brytemessig og ikke minst nede på matta.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR