UFC 208

At Germaine de Randamie vant helgens hovedkamp og nappet med seg det første tittelbeltet i kvinnenes fjærvekt er allerede en kjent sak, men det var også mye annen action i Brooklyn natt til søndag

En legende slår tilbake

På forhånd hadde mange sett for seg at den snart 42 år gamle legenden Anderson Silva skulle få det tøft mot formsterke Derek Brunson. Etter at triumfen mot Nick Diaz i 2015 ble omgjort til ‘no contest’ stod Silva uten en eneste offisiell seier siden 2012, og de fleste hadde sett for seg at bryteren Brunson enkelt skulle kunne få brasilianeren ned i matta og kontrollere kampen. «Spider» Andersons fremste muligheter ville være på submission eller på knockout etter ett av hans uortodokse slag eller spark, for rent fysisk var det få som levnet han noen mulighet over tre runder mot en såpass fremadstormende atlet som amerikanske Brunson.

I denne kampen fikk vi imidlertid tidvis se at ‘the greatest of all time’ fremdeles har mye kampsport i seg. Ikke bare viste han glimt av gammel storhet når det kom til offensive slag og spark, men hans defensive bryteferdigheter var kanskje bedre enn noen gang tidligere. Muskelmassen er nok mindre og eksplosiviteten er ikke som den var, men like fremt klarte ikke Brunson å ta kampen ned til matta. Mange trodde likevel at Silva skulle gå på sin sjette strake kamp uten seier, men når Bruce Buffer leste opp dommernes poeng, tippet alle resultatene i edderkoppens favør.

Alligatoren blottet tenner

Ronaldo «Jacare» Souza blir av mange sett på som den beste mellomvekteren i verden, men har fremdeles til gode å få en tittelsjanse. For litt over ett år siden gikk han det som på tidspunktet ble sett på som en ekte tittel-eliminator mot Yoel Romero. Etter en jevn batalje måtte han gi tapt etter en omdiskutert dommeravgjørelse og måtte ta et par steg tilbake i køen. Etter dette ble den brasilianske helten Vitor Belfort pulverisert i første runde i midten av mai. En kamp mot tidligere mester, bautaen Luke Rockhold var forventet å gå i november, men grunnet en skade på sistnevnte ble hele oppgjøret avlyst.

Erstatningen ble en dyst mot den gamle sluggeren Tim Boetsch, en utøver i mellomvekternes dype midtsjikte. En fighter som aldri sier nei til en kamp og har slagkraft nok til å knocke ut hvem som helst om han først treffer. «Jacare» tok dermed en enorm risiko ved å godta en slik kamp. Alle forventet at han skulle vinne, og en seier ville i grunnen ikke gjøre noe verken fra eller til når det kommer til hans posisjon i divisjon. Et tap ville derimot vært skjebnesvangert. Heldigvis klarte brasilianeren å avgjøre kampen på en imponerende kimura allerede i første runde. Forhåpentligvis slipper 37-åringen å vente lenge før han endelig får tittelsjansen sin.

Favorittseire til Teixeira og Poirier

Første del av hovedkortet bestod av lettvektskampen mellom Dustin Poirer og Jim Miller, samt slaget mellom Glover Teixeira og Jared Cannonier i lett tungvekt. Begge kamper med en betydelig forhåndsfavoritt som innfridde forventningene.

Jared Cannonier har vist at han har krutt i nevene, men ble fullstendig avkledd over tre runder av sin rutinerte brasilianske motstander. Overlegne bryteferdigheter var nøkkelen, og «The Killa Gorilla» tilbrakte brorparten av kampen med ryggen mot matten, ute av stand til å gjøre noen som helst form for skade på Teixeira. Kampen ble avgjort med såpass soleklare dommersifre som tre ganger 30-26.

Dustin Poirier har vært langt oppe på rankinglistene, men fikk seg en trøkk med det brutale tapet for Michael Johnson i hovedkampen under Fight Night 94 i september. Kampen mot Miller måtte derfor vinnes om 28-åringen skulle ha noe håp om å blande seg inn igjen i øvre sjikt av lettvektsdivisjonen. I et forrykende oppgjør som ble kåret til ‘fight of the night’ var det Poirier som oppnådde størst suksess og til slutt stod igjen som vinner hos to av tre dommere.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR