Georges St-Pierre

UFC 209 presenterer en tittelkamp i weltervekt, samtidig som tidenes mest dominerende weltervektsutøver annonserer sitt comeback. Tilfeldig, eller er GSP allerede lovet en direkte tittelkamp i løpet av 2017? Vi ser nærmere på George St-Pierres muligheter.

Rett inn i tittelkamp?

I en tid der UFCs gamle stjerner har en stadig fallende status er det umulig å diskutere MMA uten å nevne det kommende comebacket til George «Rush» St-Pierre. Conor McGregor har innvilget seg selv en midlertidig pause fra sirkuset, Ronda Rousey er kun en skygge av kvinnen hun en gang var, Anderson Silva nærmer seg pensjonsalder med stormskritt, Jon Jones har knapt hatt annet enn utenomsportslig trøbbel siden januar 2015 og Brock Lesnar kunne åpnet sitt eget smellfulle apotek kun bestående av medikamenter han har puttet i egen kropp. Behovet for en superstjerne som fyller eiernes lommer til randen med dollarsedler er større enn aldri før. Det er derfor GSP er tilbake, og det er derfor han kan få det akkurat som han selv vil.

Canadieren har hatt tittelbeltet i weltervekt i over seks år av sin karriere, og er sammen med Anderson Silva og Demetrious Johnson den mest dominerende utøveren i en vektklasse gjennom tidene. Hvis han selv ønsker det ligger det sannsynligvis en direkte tittelkamp i hans gamle divisjon i potten. Da betyr det fint lite at jiu-jitsu-fenomenet Demian Maia har blitt lovet både én og to tittelkamper det siste året. Kanskje er det også et tegn at brasilianske Maia nettopp har blitt satt opp til kamp ved UFC 211 i midten av mai. Bli ikke overrasket om vinneren av helgens tittelkamp mellom Stephen «Wonderboy» Thompson og Tyron Woodley ganske snarlig blir annonsert som GSPs neste motstander.

En annen, og sannsynligvis enklere mulighet for comebackhelten er å ta steget opp en vektklasse. I middelvekt innehar Michael Bisping den tvilsomme tittelen som «UFCs dårligste mester», og til tross for at det lenge har vært opplest og vedtatt at Yoel Romero skal få sin etterlengtede tittelsjanse, har fremdeles ikke Bisping signert noen kampkontrakt. De fleste anser hans sjanser mot Romero som meget små, så det er ingen overraskelse om briten heller ønsker kamp mot en fysisk mindre GSP som også vil generere langt større inntekter på tampen av karrieren.

Foretrekker publikumskamp?

Nøkkelen i situasjonen er likevel at St-Pierre har alle muligheter til å bestemme selv hva han vil. Ideen om publikumsvennlige kamper mot andre etablerte stjerner har derfor tent en stor andel av MMA-fansen. Aller hetest er muligheten for en weltervektskamp mot den største av dem alle – Conor McGregor. Den irske folkehelten tok seg fri etter seieren mot Eddie Alvarez i november og har siden flørtet hardt med Floyd Mayweather angående en mulig boksekamp dem imellom.

Andre aktuelle motstandere er den pensjonerte slemmingen Nick Diaz, som selv har sagt at kun storkamper er aktuelle dersom han skal returnere til oktagonet. De to møttes til tittelkamp i mars 2013, så et revansjeoppgjør er utvilsomt en idé Diaz vil tenne på. I tillegg er dette muligheten MMA-tilhengere verden over har ventet på i et tiår. Storkampen mellom GSP og Anderson Silva. De to beste gjennom alle tider. En historisk superkamp, selv om dagens kvalitet sannsynligvis er et godt stykke fra toppnivået, i hvert fall for sistnevnte.

Når du setter deg ned for å se UFC 209 denne helga bør du uansett ha tankene om George St-Pierre svirrende rundt i bakhodet, for det er ikke lenge til den canadiske legenden er tilbake i oktagonet.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR