UFC 213 Nunes vs Shevchenko

Etter én måned på sparebluss kommer juli-stevnene seilende med storkamper på rekke og rad. Særlig UFC 213 og UFC 214 blir en fornøyelse. Allerede i helgen får vi gleden av å se to tittelkamper etter hverandre i Las Vegas

Vil Rousey-dødaren tilintetgjøre sin eneste konkurrent?

Da den kvinnelige legenden Ronda Rousey skulle gjøre sitt etterlengtede comeback med brask og bram under fjorårets nyttårskort var det Amanda Nunes som møtte henne i oktagonet. «Løvinnen» hadde erobret mesterbeltet fra Miesha Tate under UFC 200 tidligere i 2016, men det var likevel få som levnet henne noen mulighet mot Rousey, som med ett unntak fullstendig hadde dominert sine motstandere i buret. Den fremadstormende brasilianeren satte imidlertid alle tvilerne til veggs og var fullstendig overlegen fra start til slutt. Rousey ble intet annet enn en boksepute gjennom den korte og intense kampen som Herb Dean avbrøt etter kun 48 sekunder.

Kvinnenes bantamvektdivisjon er syltynn for tiden. Ronda Rousey har to ydmykende tap på rappen, tredjerangerte Holly Holm hadde tre strake tap før hun nettopp beseiret Bethe Correia, og fjerderangerte Julianna Pena tapte sist mot tittelutfordrer Valentina Shevchenko. Den kirgisiske kruttønna virker for tiden å være Nunes’ eneste legitime konkurrent. «Bullet» har på rad og rekke beseiret de andre konkurrentene i kampen om å få en tittelmulighet, så det er ingen tvil om at hun har gjort seg æren verdig.

Dette blir faktisk et returoppgjør mellom disse to utøverne. Det er ikke mer enn 16 måneder siden de møttes i samme by under UFC 196. Den gang var det en meget sterk 2.runde av løvinnen som avgjorde duellen på dommernes poengkort. Denne gangen kan vi potensielt få se fem runder, så spørs det hvem som mestrer dette best. Shevchenko viste i løpet av sine fem runder mot Holly Holm at hun definitivt har kardio til å stå kampen ut. Nunes har på sin side aldri gått mer enn tre runder, og det er på sin plass å nevne at hun tapte siste runde mot Valentina sist.

Et klassisk oppgjør mellom ‘striker’ og ‘wrestler’ her. Se ikke bort fra at den kirgisiske bryteren er overlegen i kampens sene faser og overtar mesterbeltet. I så tilfelle ligger det en umiddelbar returkamp i kortene.

Midlertidig ro i mellomvektskaoset

Mellomvektsdivisjonen har vært et komplett kaos siden Michael Bisping kom inn på kort varsel og sjokkerte verden ved å knocke ut Luke Rockhold og ta eierskap i tittelbeltet. Siden den gang har han kun forsvart beltet én gang. Det var i tillegg mot 45 år gamle Dan Henderson som lå langt nede på rankinglistene. Siden den gang har også George St-Pierre meldt seg på i sammensuriet og stadig vekk satt Bispings tittelforsvar på vent, til stor ergrelse for spesielt Luke Rockhold, Yoel Romero og Jacare Souza som alle mente de var langt sterkere fightere enn britiske Bisping. En som virkelig har utnyttet kaoset er australske Robert Whittaker. Mens de andre har vært opptatt av drittslenging i media har 26-åringen knocket ut Robert Brunson og nettopp Jacare på imponerende vis.

Så fort presset ble stort nok valgte UFC å gi Romero og Whittaker muligheten til å slåss om et midlertidig tittelbelte. Vanligvis vil en midlertidig tittel automatisk gi deg retten til å møte mesteren så fort han er skadefri, men hva som skjer dersom både Bisping og St-Pierre skulle være fit-for-fight gjenstår å se.

Det 40 år gamle fysiske vidunderet fra Cuba har feid unna alle sine åtte sterke motstandere siden debuten i UFC for knappe fire år siden. Det siste halvannet året har han kun gått én kamp, men når hans siste tre seire kom mot Lyoto Machida, Jacare Souza og Chris Weidman er det ingen som kan betvile kvalitetene til sølvvinneren fra Sydney-OL. Whittaker har på sin side en nesten like imponerende seiersrekke. Sju strake triumfer har sendt «The Reaper» som en rakett oppover resultatlistene. Når han nå møter fighteren med det ubeskjedne kallenavnet «Soldier of God» er det imidlertid ingen tvil om at karrierens største utfordring står for tur.

Det er mye snacks i vente for de som liker MMA. Storstevnet UFC 213 smeller i gang natt til søndag 9.juli, men for de kamptørste minner vi om at finalen av The Ultimate Fighter arrangeres på samme sted kvelden i forveien. Her er det bare å slå seg til rette i sofaen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR