UFC 214 Cormier vs. Jones 2

Årets mest etterlengtede UFC kort gikk av stabelen i Anaheim natt til lørdag og ingen ble skuffet. Med sine tre tittelkamper var stemningen skyhøy, men høydepunktet var definitivt den ubestridte oppstandelsen til «skurken» Jon Jones.

 

Jevn batalje med brutal avslutning

To og et halvt år siden det første møtet mellom Jon Jones og Daniel Cormier var kamphanene altså tilbake i oktagonet. I det første oppgjøret varte kampen i alle fem rundene, men det var aldri noen tvil om at det var den yngre Jones som var best.

Denne gang åpnet også en betydelig slankere Jon Jones sterkere enn sin motstander. Slagene var både uortodokse og presise, brytingen var solid og hans velkjente ‘oblique kicks’ var på plass. DC veik imidlertid ikke en tomme og fortsatte å presse sin lengre motstander rundt omkring i oktagonet. Det første runden gikk likevel solid i Jones’ favør.

I runde to fikk vi se en stadig mer selvsikker Cormier som formelig stormet fremover ved hver eneste mulighet. Jones hadde fremdeles fleste treffere, men brorparten av disse var på langt hold og inneholdt lite kraft når de endelig fikk kontakt med DCs tettpakkede kropp. Den aldrende mesteren var faktisk så trygg på seg selv at han bød på utstrakt ‘trashtalk’ og tydelig gav uttrykk for at Jones ikke oppnådde noen suksess på dette tidspunktet av kampen.

I tredje runde snudde imidlertid alt på et øyeblikk. Jon Jones hadde bevisst angrepet mye til kroppen på Cormier med både slag og spark. På vei fremover duppet DC hodet noen skjebnesvangre centimeter og valgte å beskytte kroppen med armene. Utfordrerens bevisste strategi skulle vise seg å gi en kjempegevinst når sparket traff klokkerent i tinningen. Som den løven han er, været Jones sin skadede motstander og stormet etter for å følge opp med en rekke harde slag til hodet. DC var ute av stand til å komme seg tilbake i kampen og Jon Jones ble dermed den første utøveren som noensinne har avsluttet Daniel Cormier i oktagonet.

Etter kampen ble en ydmyk tidligere mester kronet på ny, mens en gråtende og resignert Cormier fremdeles ikke forstod hva som var hendt etter de harde trefferne. Seansen ble avsluttet med at den oppstandne Jones erobret mikrofonen fra Joe Rogan og kalte ut selveste Brock Lesnar til enorm applaus fra et ekstatisk publikum.

Så spørs det om WWE-stjernen ønsker å returnere til UFC. Han la offisielt opp tidligere i år etter å ha blitt utestengt med kroppen proppfull av dopingmidler etter hans kamp mot Mark Hunt ved UFC 200. Likeledes er det vel et åpent spørsmål om trøbbelmakeren Jon Jones klarer å holde seg på matta utenfor oktagonet denne gang.

 

En dominerende weltervekter i emning?

Tyron Woodley benyttet som ventet sitt fantastiske nedtakingsforsvar til å holde kampen mot submission-spesialisten Demian Maia stående. Den brasilianske utfordreren forsøkte gjentatte ganger å ta kampen ned til matta, men var aldri i nærheten. Woodley fulgte sin kyniske kampplan til punkt og prikke. Den kraftfulle mesteren var tålmodig, plukket poeng med nøyaktige treffere og gjorde nøyaktig den jobben som behøvdes. Ved enden av femte runde var det liten tvil om hvor seieren skulle havne, selv om publikum satte liten pris på Woodleys defensive innstilling. Den regjerende mesteren beholdt enkelt beltet med dommersifrene 50-45, 49-46 og 49-46.

Mange forventet at George St-Pierre skulle bli mesterens neste motstander, men med nok en kuvending annonserte plutselig Dana White søndag morgen at det blir en tittelkamp mellom Michael Bisping og St-Pierre i mellomvekt ved første mulige anledning. Så spørs det hva mannen med det midlertidige beltet, Robert Whittaker, synes om den avgjørelsen.

 

Cyborg på tronen

Som forventet endte kveldens første tittelkamp med at Cris Cyborg fikk kvinnenes ledige fjærvektsbelte rundt livet. Motstander Tonya Evinger var kveldens største underdog, men holdt stand til langt ut i tredje runde mot den brasilianske superkvinnen. Evinger er kjent for å være sterk på bakken, men grunnet frykten for en submission kjempet Cyborg en smart kamp hele veien. Hun lot seg aldri rive med, men fokuserte på teknisk sterk og kraftfull stående slåssing.

Evinger forsvarte seg godt der hun blokkerte og rullet med slagene, men klarte aldri å skape noe angrep selv. Det ble etter hvert derfor et tidsspørsmål om hvor lenge det ville vare før hun måtte gi tapt, og etter flere brutale knær fra en thai-klinsj hadde den uredde amerikaneren fått nok.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR