UFC 214 Woodley vs. Maia

Helgens andre av tre tittelkamper under UFC 214 går i weltervekt. Mesteren Tyron Woodley forsvarer beltet for tredje gang. Denne gang mot den populære brasilianske superveteranen Demian Maia.

 

I skyggen av GSP

UFCs weltervektdivisjon har ikke hatt en dominerende mester siden 13.desember 2013. Det var dagen da George St-Pierre sjokkerte alle med å si fra seg tittelbeltet uten noen form for forvarsel. Et belte som hadde vært i hans hender helt siden 2006, med unntak av en kort periode hos Matt Serra påfølgende år. GSP gikk for øvrig sin første tittelkamp helt tilbake i 2004, men måtte da gi tapt for Matt Hughes.

Etter GSP overtok Johny Hendricks tronen tidlig i 2014 etter sin seier mot Robbie Lawler under UFC 171. Under returkampen i desember samme år ble imidlertid beltet plassert rundt livet på «Ruthless» etter en fantastisk fight. Lawler forsvarte på sin side beltet mot Rory McDonald og Carlos Condit før han noe overraskende måtte gi tapt mot dagens mester Tyron Woodley for ett år siden.

Siden den gang har den amerikanske brytespesialisten Woodley forsvart beltet mot Stephen Thompson ved to anledninger. Begge oppgjørene har vært av den avventende, men jevne sorten. Deres første møte endte i en ‘majority draw’, mens den andre endte i en ‘majority decision’ i Woodleys favør. Kort fortalt betyr dette at dommerne langt ifra var enige om hvem som burde vunnet.

Tre og et halvt år etter GSPs abdikasjon er det fremdeles ingen weltervektere som har slått seg frem som den store arvtageren. Woodley har muligheten dersom han noterer en seier lørdag kveld, for så sent som på onsdag hevdet selveste Dana White at vinneren her får GSP som motstander i hans comeback.

 

Bryting eller grappling?

Tittelkampen i weltervekt er meget interessant kun i kraft av å være en kamp om et mesterbelte, men i tillegg vil vi få se et herlig oppgjør mellom to veldig ulike kampstiler. En brytespesialist mot en grappler i den absolutte verdensklasse.

Utfordreren Demian Maia er en ekte veteran i sporten. Med sine 39 år vil han kunne bli den eldste mesteren i UFC dersom han skulle stå igjen som seierherre mot Woodley i Anaheim denne helga. Dette blir hans 26 UFC-kamp på snart 10 år i organisasjonen. Faktisk gikk Maia en tittelkamp i mellomvekt mot Anderson Silva helt tilbake i 2010. Hans siste nederlag kom mot Rory McDonald i februar 2014 og siden den gang har han beseiret motstander etter motstander ved sine fantastiske ferdigheter i brasiliansk jiu-jitsu, mens han har ventet tålmodig på en ny sjanse til å jakte på tittelen.

Woodley har på sin side gått fra å være en velrennomert, eksplosiv amatørbryter til å nærme seg en mer komplett MMA-utøver. Han er ikke spesielt populær blant fansen grunnet sin mangel på X-faktor og solide defensive fundament, men er utrolig vanskelig å slå da han ikke har noen utpregede hull som motstanderen kan utnytte. I tillegg er Woodley et eksplosivt, fysisk unikum med en fantastisk evne til å tilbakelegge distanser på kort tid, noe som gjør han både vanskelig å treffe og vrien å unngå.

Det er ingen tvil om at brorparten av fansen ønsker at Maia skal få overta tittelbeltet for lang og tro tjeneste natt til søndag. En høflig og ærlig utøver som alltid har opptrådd uskyldsrent utenfor oktagonet, men som stadig imponerer med sine utrolige submissions og enorme ferdigheter på matta. Problemet for Maia er at dette virker som en dårlig match-up for hans del. Brasilianeren er avhengig av å få kampen ned på matta, men Woodley kommer aldri til å gå med på dette. Med sitt sterke forsvar mot nedtakinger vil mesteren søke å holde kampen stående, noe som uten tvil vil være til hans fordel.

Tiden vil vise hvem som skal få utfordre GSP, men det er uten tvil Tyron Woodley som sitter med de sterkeste kortene på hånda.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR