UFC 214 Cormier vs. Jones 2

Helgens hovedkamp er av det legendariske slaget. To av de ubestridt beste MMA-utøverne gjennom tidene møtes i episk duell der historikken og det onde blodet flommer. Hvem vinner returkampen – Daniel Cormier eller Jon Jones?

 

Veien tilbake

To og et halvt år har gått siden den suverene mesteren Jon Jones beseiret Daniel Cormier under UFC 182. Helt siden han ble tidenes yngste belteholder i UFC etter seieren over «Shogun» Rua tidlig i 2011 hadde han vært på en evig opptur.

Etter seieren mot DC fikk imidlertid glansbildet seg en alvorlig knekk. Siden den gang har han testet positivt for kokain, tilbrakt ett døgn (!) på rehab, mistet tittelbeltet fordi han kjørte på en gravid kvinne og stakk av, fikk 18 måneders betinget fengselsstraff, fikk en returkamp mot DC som senere ble avlyst fordi DC var skadet, vant et midlertidig tittelbelte mot Ovince Saint Preux, booket en ny kamp mot DC, testet positivt for en østrogenblokker, ble fratatt tittelbeltet for andre gang og utestengt i ett år.

Det er dermed ikke rent lite som står på spill for Jon «Bones» Jones i Anaheim natt til søndag. Fra å være sportens absolutte superstjerne har han nå et meget tynnslitt renommé, så en blemme her vil potensielt være katastrofalt for hans videre karriere. Jones hevder selv å ha fått livet på rett kjøl, men han er langt fra den første som har hevdet noe sånt.

 

Den enes død, den annens brød

Den som virkelig har profittert på Jones’ utenomsportslige eskapader er Daniel Cormier. VM-medaljøren i bryting begynte ikke MMA-karrieren før han hadde passert 30 år, men hadde en fantastisk fremgang fra første slag. På sine 20 profesjonelle kamper har han kun tapt én gang, mot nettopp Jon Jones i januar 2015.

Den tettbygde 38-åringen benytter nettopp sin sterke brytebase som fundament for sin suksess i oktagonet. Han begynte UFC-reisen i tungvekt hvor han slengte store karer som Frank Mir og Roy Nelson som filledukker ned i kanvasen. Deretter gikk han ned til lett tungvekt hvor han sopte gulvet med Patrick Cummings og Dan Henderson før han fikk sin første tittelkamp. Etter Jones’ fadese vant DC beltet i kamp med Anthony Johnson, før han senere har forsvart det i en jevn kamp mot Alexander Gustafsson og sist i en returkamp mot «Rumble». I mellomtiden har han også lekt seg med Anderson Silva som steppet inn for Jones under UFC 200.

Som en veltalende og karismatisk fyr har DC også kommet dypt inn i UFC-produksjonen og har tjent bra med grunker som ekspert på TV-skjermen i tillegg til sin aktive karriere. Dette er mannen som vet å smi mens jernet er varmt.

DCs overhøflige og positive stil står i strak motsetning til Jon Jones’ badboy-image, noe som gir denne kampen en ekstra dimensjon blant fansen. Nå skal det imidlertid sies at Jones klarer å få frem djevelen i Cormier uten problemer. Det har utallige opphetede TV-opptredener vist oss.

Natt til søndag skal det endelig avgjøres. Vil Jones klare å fullføre comebacket og få sitt gamle belte lagt rundt hoftene og få oppreisning for all selvpåført motgang, eller er han ikke lenger den utøveren han en gang var?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR