UFC 215 - Amanda Nunes - Valentina Shevchenko

Sykdom – UFCs verste fiende

Oppfølgerkortet til det fantastiske UFC 214 var allerede papirtynt lenge før vi kom til ‘fight week’. En etterlengtet tungvektskamp mellom den tidligere mesteren Junior dos Santos og den spennende oppkomlingen Francis Ngannou ble avlyst for to uker siden da brasilianske dos Santos leverte en positiv dopingprøve. Den tidligere mesteren har siden jobbet hardt for å renvaske navnet sitt, mens UFC gav opp å gi Ngannou en hensiktsmessig motstander på såpass kort tid.

Torsdag kveld kom det nok et hardt slag. Ikke bare for UFC som organisasjon, men også for fluevektsdivisjonens suverene mester Demetrious Johnson. Etter ti strake tittelforsvar, noe som er tangering av den beste gjennom alle tider, Anderson Silvas rekord, var det denne helga at «Mighty Mouse» skulle bli historisk mot fjerderangerte Ray Borg.

I følge en rekke kilder har den 24 år gamle amerikaneren kjempet mot sykdom hele uken, men den skal ikke være relatert til vektkuttet han måtte gjennom for å komme ned til 125 lbs. Tidligere på torsdag uttalte han at han manglet under fire kilo for å komme til den magiske grensen og hadde full kontroll.

Senere samme dag ble han imidlertid undersøkt av UFC-legen som konkluderte med at tittelutfordreren, etter å ha blitt stadig sykere gjennom uka, nå var i for dårlig forfatning til at det var helsemessig ansvarlig å la han gå kamp. Det beste for Borg var at han dro hjem og hvilte, så fikk kampen heller bli satt opp igjen på et nytt kort i nærmeste fremtid.

Ny hovedkamp

Avlysningen betyr at tittelkampen i kvinnenes bantamvektdivisjon mellom Amanda Nunes og Valentina Shevchenko rykker opp til hovedkamp under helgens kort i Edmonton. Utøverne har uansett trent for fem fulle runder, slik at disse kvinnene nærmest vil være upåvirket av avlysningen.

Bataljen mellom den brasilianske løvinnen og den kirgisiske kula skulle egentlig vært arrangert under UFC 213 tilbake i juli. Den gang var det imidlertid den regjerende mester Nunes som trakk seg så sent som på kampdagen, til tross for at UFCs leger hadde erklært henne kampklar. Hun har lenge slitt med en kronisk bihulebetennelse og mente selv at hun ikke var fullt ut skikket til å gå i oktagonet mot en såpass tøff motstander. Forhåpentligvis går dysten som planlagt natt til søndag, slik at vi i det minste blir servert én tittelkamp foran entusiastiske canadiske tilskuere.

Ellers på kortet kan vi blant annet se Neil Magny møte Rafael dos Anjos i weltervekt. Et oppgjør der vinneren vil plassere seg oppe blant topp fem i divisjonen og muligens sette seg opp for en fremtidig tittelkamp. Den svenske kruttønna Ilir Lafiti vil forsøke å slå tilbake etter det brutale tapet mot Ryan Bader når han møter talentfulle Tyson Pedro i lett tungvekt. En siste godbit er fjærvektsoppgjøret mellom de populære utøverne Jeremy Stephens og Gilbert Melendez.

UFC 215 sparkes i gang rett etter midnatt natt til søndag norsk tid.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR