UFC 216

Sykdom ødela forrige mulighet

Lørdagens tittelkamp i herrenes letteste vektklasse skulle etter planen gått av stabelen allerede under UFC 215 for en drøy måned siden. Demetrious «Mighty Mouse» Johnson er tidenes eneste UFC-mester i fluevekt (125 lbs) og deler for tiden rekorden for det høyeste antall tittelforsvar i organisasjonen med legenden Anderson Silva. To dager før de skulle møtes i oktagonet måtte imidlertid motstander Ray Borg kaste inn håndkleet grunnet influensaplager.

Alle på gymmen var blitt syke, til og med treneren min Greg Jackson. Kona mi ble syk før meg og jeg forsøkte å presse meg gjennom fight week. Etter ‘Open Workouts’ følte jeg meg elendig og jeg forstod at det ikke kom til å gå. Det var bare elendig timing, forklarte Borg til Ariel Helwani i forrige ukes episode av ‘The MMA Hour’.

Mange har anklaget 24-åringen for å legge skylden på sykdom for å skjule at han egentlig hadde store problemer med å klare vektgrensen. Dette benekter utfordrer Borg på det sterkeste.

Vektkuttet var ikke en gang en faktor. Dette lå an til å bli mitt enkleste kutt. Jeg pleide å gå ned mange flere kilo før kamp tidligere i karrieren, uten noen problemer. Denne gangen var jeg en kilo lettere enn jeg var ved inngangen til mitt forrige stevne. Forfallet var på ingen måte relatert til vektkutting.

Kan supermusa stoppes?

Demetrious Johnson har virket fullstendig utilnærmelig helt siden han vant den aller første tittelkampen i fluevekt mot Joseph Benavidez for fem år siden. Den eneste som har hatt en fair sjanse er John Dodson, men selv om han har fått to forsøk har heller ikke «The Magician» kunnet beseire «Mighty Mouse».

Ray Borg fikk på sin side en tøff start på UFC-karrieren med et tap mot Dustin Ortiz i april 2014, men har siden den gang fem seiere og ett tap på merittlista. Sist med en seier på poeng mot Jussier Formiga i april.

Det er likevel få som levner Ray Borg noen sjanse under helgens stevne. Demetrious Johnson blander sin perfeksjonerte teknikk med lynhurtige bevegelser og fjellstø bryteferdigheter, noe som gjør ham i stand til å dominere enhver motstander i åttekanten. Alt tyder på at «Mighty Mouse» troner alene på seiersstatistikken søndag morgen.

Ikke hovedkamp

Den noe slunkne oppslutningen rundt herrenes lettere vektklasser gjør imidlertid at tittelkampen i fluevekt ikke er oppsatt som stevnets hovedkamp. Der har UFC nemlig satt opp en midlertidig tittelkamp i lettvekt mellom mannen med ni strake seiere – Tony Ferguson og skravlebøtta Kevin Lee.

Den irske superstjernen Conor McGregor innehar fremdeles tittelbeltet i divisjonen, men har ikke gått UFC-kamp siden han tok beltet fra Eddie Alvarez for ti måneder siden. Dette gav UFC-eierne muligheten til å kaste litt ekstra glans over stevnet med et «ekstra» tittelbelte. Så spørs det når vinneren eventuelt vil kunne gå kamp mot den populære – og opptatte iren.

En annen kamp det er knyttet stor spenning til er tungvektskampen mellom den tidligere mesteren Fabricio Werdum og Twitter-kongen Derrick Lewis. Brasilianske Werdum har tapt to av sine tre siste siden han tok beltet, mens «The Black Beast» på sin side gjør et aldri så lite comeback etter at han truet med å legge opp etter å ha tapt mot Mark Hunt på forsommeren.

De 13 kampene fra T-Mobile Arena rett utenfor Las Vegas kan du se fra rundt midnatt natt til søndag.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR