UFC Fight Night: Northcutt vs Quinones

I en tid der flere av de gamle stjernene falmet og det oppstod et overveldende behov for nye helter steg Sage Northcutt frem fra intet gjennom det nye programmet «Dana White’s looking for a Fight» høsten 2015. Et glattpolert utseende kombinert med en gudbenådet fysikk og en veloppdragenhet få andre forunt gjorde at UFC-ledelsen øynet muligheten for å skape en superstjerne som både kvinner og menn ville ligge langflate etter. Det skadet heller ikke at han hadde holdt på med kampsport siden han var bare fire år gammel.

Debuten kunne ikke gått bedre, verken for UFC eller Sage selv. Knapt 19 år gammel trengte han kun 57 sekunder på å slå ut veteranen Francisco Trevino til ellevill begeistring blant nyvunne fans verden over. Seieren over Trevino ble fulgt opp av en submission-seier over Cody Pfister knappe to måneder senere. Allerede på dette tidspunktet lå verden for hans føtter.

UFC med Dana White i spissen hadde planlagt nok en oppbyggingskamp for Northcutt mot Andrew Holbrook etter nye to måneder for å bygge opp stjernestatusen ytterligere. Dessverre måtte Holbrook kaste inn håndkleet en uke før stevnet gikk av stabelen. Nødløsningen ble at «Super-Sage» gikk opp en vektklasse til weltervekt for å møte Bryan Barberena. Dette gikk definitivt ikke som organisasjonen hadde planlagt og stjerneskuddet endte opp med å tape på en submission. I etterkant fikk Sage massiv kritikk for sine manglende forsvarsevner på matten, men det kom også frem at han hadde slitt med en kraftig streptokokkinfeksjon inn mot kampen.

Etter et nytt halvår så vi Sage i aksjon nok en gang. Under UFC 200 var han tilbake i lettvekt og vant en grei poengseier mot Enrique Marin. Når han imidlertid virkelig skulle testes mot Mickey Gall i desember i fjor, ble oppgaven for tøff. Nok en gang var submission-forsvaret for svakt og det hjalp heller ikke at også denne kampen gikk i weltervekt.

Skal vi tro Sage selv er han nå tilbake i lettvekt for godt. Etter 11 måneder på sidelinja tar han med seg nyvunnet erfaring fra sitt ferske samarbeid med Urijah Faber og resten av hans Team Alpha Male. Motstander er Michel «El Capo» Quinones. 32-åringen er bosatt i Florida, men er opprinnelig colombianer. I sommerens UFC-debut tapte han på knockout mot Jared Gordon.

Det er ingen tvil om at dette er en meget viktig kamp for «Super-Sage». Gutten som for kort tid siden ble sett på som UFCs mest lysende fremtidshåp kan trolig se langt etter en videre karriere i organisasjonen om han skulle gå på et tap mot Quinones. Med seier vil UFC gjøre sitt beste for å utnytte hypen, men det er på høy tid at han begynner å overbevise inne i oktagonet også, ikke bare utenfor.

UFC Fight Night 120 arrangeres i Norfolk, Virginia natt til søndag. Stevnets hovedkamp går mellom Dustin «Diamon» Poirier og Anthony «Showtime» Pettis.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR